Hüpnoos pokkeris: I osa

Hüpnoos pokkeris: I osa 0001

Esimene kord, kui ma kuulsin spordis kasutatavast hüpnoosist, oli umbes 10 aastat tagasi, kui Steve Collins tõukas troonilt poksi keskkaalu maailmameistri Chris Eubanki ja põhjustas sellega pahameeletormi. Chris väitis, et Steve Collins tegi sohki, kasutades tuntud hüpnotiseerija Paul McKenna abi, et mitte tunda valu ja hirmu. Ma arvan, et see oli tühi loba ja Collins ainult teeskles, et ta oli transis.

Tänapäeval on hüpnoos laialdaselt levinud, sellest on saanud fundamentaalne osa spordipsühholoogias ja on loobutud süüdistusest, nagu oleks hüpnoos sohi tegemise üks vorme. Minu põlvkonnale ei tekita hüpnoosi mainimine kujutluspilti kiikuva pendelkellaga dikenslikust kelmist või saatanast.

Ma õppisin ülikoolis psühholoogiat ja tean väga hästi, et alateadvuse jõud on väga võimas, eriti, kui seda on hüpnoosiga mõjutatud. Hüpnoosi abil on inimestel ravitud tegelikke füüsilisi haigusi ja paljud on vabanenud sellistest psühholoogilistest häiretest nagu irratsionaalne hirmutunne või unehäired.

Niisiis olen ma juba mõnda aega mõtelnud, kas hüpnoosist võiks mulle kui pokkerimängijale abi olla. Alguses mõtlesin kasutada hüpnoosi selleks, et jätta meelde mõned pokkeri keerulised matemaatilised aspektid, kuid taipasin peagi, et olles läbi lugenud umbes 16 pokkeriõpikut, tean ma matemaatikat niigi. Sõber soovitas mul kasutada hüpnoosi sellise meeleseisundi saavutamiseks, et ma mängiksin kõiki käsi nii veenvalt, nagu need oleksid ässad. Mulle tegelikult see idee meeldis, kuid hakkasin muretsema, et mu alateadvus satub segadusse ja ma callin all in {10-Hearts}{5-Clubs}-ga arvates, et mul on võitev käsi.

Spordipsühholoogid aitavad sportlastel pidevalt jõuda "tsooni", mida keegi Murphy (leidsin ta tsitaadi, kuid mul pole aimugi, kust see pärineb) on kirjeldanud järgmiselt:

"Teatud koht, kus sooritus on eriline ja järjekindel, automaatne ja voolav. Sportlane on seal võimeline kõiki pingeid ignoreerima ja laskma oma kehal teha soorituse, mis on nii hästi selgeks õpitud. Võistlus on lõbus ja erutav." (Murphy, 1996)

Hüpnoosi abil sooviksingi ma saavutada erilise ja järjekindla mänguvormi. Tsoon pokkeris tähendab teravust, vaatlust, tähelepanu pööramist kõigele, mis lauas toimub ja tähelepanekute baasil objektiivsete mänguotsustuste tegemist. Kartmatus on pokkeris väga tähtis: callida õigesti vaatamata turniirilt välja kukkumise ohule või bluffijat reraise`ida nõrga käega. Ma olen pisut mures, et tsoonis olemine võib teha mind liiga enesekindlaks ja ma blufin end lõhki, kuid arvan siiski, et tsoon kohaneb mängusituatsiooniga ja kui ettevaatus on tarvilik, siis tsoon muutub vastavalt.

Hüpnoosi abil tahaksin suurendada oma tähelepanuvõimet nii, et arvaksin end täpselt teadvat, millised kaardid mu oponentidel käes on, et ma pööraksin oponentide kaartidele rohkem tähelepanu kui enda omadele.

Kui ma meenutan mõnda head korda, kui olen ilmselt tsoonis olnud, siis see oli tõenäoliselt üks sularahamäng mitte väga kaua aega tagasi. Ma mängisin ühe vaese kuti vastu, kes paistis olevat võimetu võitmaks ainsatki kätt mu vastu, ma teadsin, millal ta blufib või millal mängib aeglaselt, ma suutsin ta panuseid suhestada eelmiste panustega, mis ta mu vastu teinud oli ning ma paistsin teadvat, kuidas sundida teda reraise`ima, kui mul oli võitev käsi. Mu mäng oli kombinatsioon vaatlusest, kontsentreerumisest ja instinktist, vaba emotsioonidest.

Pokker on haruldane mäng selles mõttes, et sa võid küll olla tsoonis, teha õigeid otsuseid ja siiski välja kukkuda ning kaotada. Enda arvates mängisin ma eile õhtul hästi, kuid mu ässad jooksid kolmiku vastu ja mu kõrgeima masti vastu saadi viimase kaardiga maja, nii et hoolimata rahulolust oma mänguga lõpetasin ma sessiooni kahjumiga. Tsoonis olemine ei saa kahjumit ära hoida (kuid see võib ära hoida kahjumi tõttu tiltima hakkamise), aga see aitab vältida koolipoiste vigu, mis maksavad meile turniire või suuri võite.

Niisiis sel nädalal olen ma hüpnotiseerijate juures ära, tule tagasi järgmisel nädalal ja vaata, mida ma läbi tegin, kas toimus mingi muudatus ning kas ma löön araks iga kord, kui keegi kellukest helistab.

Toim: Vaata mulle silma, vaata sügavalt mulle silma - "nips" - ja sa oled transis. Sa laed alla tasuta Party Poker`i ja saad selle eest 50 dollarit boonust.

VEEL LUGUSID

Mida Sa arvad?