Raamatututvustus: Hold'em Wisdom for All Players

Raamatututvustus: Hold'em Wisdom for All Players 0001

"Ma oletan, et paljud teist, kes seda raamatut loevad, peavad end pokkeris algajaks." Pisut ebaõnnestunult on Daniel Negreanu paigutanud selle lause oma raamatu 10. peatüki algusesse - see võiks olla asi, mille saad teada juba sissejuhatuses. Samas muidugi saab iga hea pokkerimängija nagunii juba raamatu sisukorda sirvides aru, et raamat "Hold'em Wisdom for All Players" (tõlk. Hold'emi-tarkused kõigile) on mõeldud algajatele mängijatele. Eelnev välja öeldud tuleb siiski rõhutada, et tegemist on unikaalse algajatele kirjutatud raamatuga. Daniel ei tüüta meid mängitavate ja mittemängitavate alguskäte järjekordse üleslugemisega, mida enamus õpikuid esimestes peatükkides käsitlevad. Ta rõhutab korduvalt, et tänapäeval kättesaadava info juures pole isegi algajal mängijal sedavõrd elementaarsete pokkeriteadmiste puudumisele mingit vabandust.

Danieli raamatu eesmärk on selgelt avada algajatele erinevaid mänguaspekte koormamata teda lõputute käte ja situatsioonide kirjeldustega. Raamat on jagatud viiekümneks peatükiks, kus iga peatükk võtab umbes kolm lehekülge. Kuigi mistahes teemat korralikult käsitleda on nii väheste sõnadega väga raske kui mitte öelda võimatu, arvan ma, et algajale on see väga kasulik lugemine. Loomulikult on sellisel teemakäsitlusel häid ja halbu külgi. Juba ainuüksi pilguheit viiekümnele erinevale Holdemi aspektile peaks algajaile selgeks tegema, et selles mängus võib peituda rohkemat, kui nad seni arvata võisid, Ja samas saavad nad juhtnööre, mida saab kohe kasutada oma pokkerioskuste arendamisel.

"Playing with a Short Stack" ("Väheste zhetoonidega mängimine"), "Playing Fast, Playing Slow" ("Aeglaselt/kiiresti mängimine"), "Calling with the Worst Hand" ("Halvema käega maksmine") - on kontseptsioonid, mis ei pruugi algajatele pähegi tulla, kuid on Danielil selgelt väja toodud eraldi peatükkides. Kuivõrd seda raamatut on muuhulgas reklaamitud kui teejuhti, siis võiks ta ka päriselt teed näidata ning iga peatüki lõpus oleks kena ära tuua ka kirjandus, mida antud teema kohta edasi lugeda võiks. Selles osas on Danielil olnud peal ilmselt kirjastajapoolsed piirangud ning ta pole lihtsalt saanud teiste väljaandjate (peale Cardoza) raamatutele viidata. Aga kuna teemasid on käsitletud nii lühidalt, siis oleks see suureks abiks, kui iga teema kohta oleks toodud mõnigi allikas, kust antud aspekti kohta juurde lugeda.

Daniel käsitleb materjali piisavalt lihtsa ja mõistetavana, siin seal vürtsitab ta raamatut tuues peatükkidena sisse põnevaid mängukirjeldusi, meelelahutuslikkust ning lihtsalt huvitavat lisainfot nagu näiteks "Üks-ühele Jerry Buss`iga" või "Koduturniiri organiseerimine". Peatükk "Kuhu pokkerilauas istuda" võib algaja lausa segadusse ajada - ja väga hea, kui see juhtub, sest nii saabki algaja üha paremini aru, et Holdem koos muude asjasse puutuvate teguritega ei ole lihtne mäng. Pokkeris on kontseptsioone, mis toovad ilmekalt välja selle, et inimene õpib kogu elu. Istekoha valiku tähtsuse väljatoomine on üks nendest asjadest, mis peaks loodetavalt algajatele muljet avaldama ning neile veelkord kinnitama, et pokkeris on alati midagi juurde õppida.

Võimalik, et parim üksikpeatükk on "Home Run Hitters and Small Ball Players", kuid sellega käib kaasas hoiatus, et "Small ball" on kõrgema klassi strateegia ning seda saavad kasutada ainult väga kogenud mängijad. Siiski juba paaril leheküljel suudab Daniel kahe vastandliku strateegia põhiolemuse välja tuua. See paneb mõtlema, et Negreanu'l võib olla töös ka edasijõudnute raamatu kirjutamine. Tema kirjutatud Super System II osa Triple Draw Lowball`i kohta nätas veenvalt, et ta suudab kirjutada erinevatest tasemetest ning laiadele mängijate hulkadele. Loodame, et sellele käsitletud huvitavale "pokkerivihjete raamatule" järgneb peagi Negreanu uus raamat, kus ta pokkeristrateegiaid juba sügavamalt avama asub.

Mida Sa arvad?

VEEL LUGUSID

Other Stories