888poker
New poker experience at 888poker

Join now to get $88 FREE (no deposit needed)

Join now
PokerStars
Double your first deposit up to $400

New players can use bonus code 'STARS400'

Join now
partypoker
partypoker Cashback

Get up to 40% back every week!

Join now
Unibet
€200 progressive bonus

+ a FREE Unibet Open Qualifier ticket

Join now

Pokker on nüüdsest Venemaal ametlikult sport

Pokker on nüüdsest Venemaal ametlikult sport 0001

Paljud pokkerimängijad on ammu väitnud, et pokker on sport. Nüüd võib vene mängijaid ametlikult pidada sportlasteks, sest Venemaa spordiminister, kehakultuuri ja spordi föderaalse agentuuri juht Vjatsheslav Fetissov kirjutas märtsi lõpus alla otsusele, mis muutis pokkeri Venemaal ametlikult spordialaks.

Vene president Putin allkirjastas hiljuti eelnõu, mis tugevdab hasartmängude üle teostatavat kontrolli. Eelnõu lõpptulemusena keelustatakse Venemaal kasiinomängud alates 2009. aastast kõikjal välja arvatud neljas spetsiaalses tsoonis. Pokkerist spordi tegemise otsus jätab pokkerimängijatele ja ürituste organiseerijatele vabaduse mängida Venemaal pokkerit ilma hasartmänguseadustega pahuksisse minemata.

Koostoimes pealtnäha iganädalaste muutustega Venemaa õigusruumis võib pokkeri klassifitseerimine spordina Venemaal tuua ülemaailmseid olulisi tagajärgi neile, kes püüavad keelustada nii live- kui ka internetipokkerit.

Mitmed vaatlejad on pokkerifoorumites võrrelnud Venemaa hoiakut hiljutiste USA õiguslike vaidlustega samal teemal. Üks ameerika mängija päris: „Milline maa piirab vabadusi ja milline maa on vaba?".

Uue avaliku Venemaa Pokkerispordi Föderatsiooni president Dmitri Lesnoi ütles: "On nii meeldiv, et üldise valitsusepoolse hasartmängude piiramise taustal näitab riik üles tarkust ja nõustub faktoriga, et pokker ei kuulu hasartmängu kategooriasse. See on sport!"

Mida Sa arvad?