Tervis, jõukus ja tarkus – Intervjuu Patrik Antoniusega (I osa)

Tervis, jõukus ja tarkus – Intervjuu Patrik Antoniusega (I osa) 0001

Patrik Antonius on Monte Carlost lahkumas, tal on täpselt kolm tundi aega, et pakkida, trenni teha ja anda see intervjuu enne väljalendu Milanosse, kuhu ta sõidab koos Phil Iveyga. Kuni ta teeb lennujaama mõned kõned lendude ümberkorraldamiseks, vaatan ma ringi ja märkan ta standby režiimil olevat kuulsat läptopi. Ta on selle arvutiga võitnud miljoneid dollareid ja sekundiks tekib mul tung küsida, kas ma võin seda proovida. Selle asemel istun ma kannatlikult ja kuulan, kuidas Patrikut suunatakse ühe operaatori juurest teise juurde. Ta on häiritud, kuid säilitab enesevalitsuse ja võtab peotäie vitamiine. Kui kõne on viimaks lõppenud, istub ta oma hotellivoodile, tunneb kergendust, et lendude ümberkorraldamine on viimaks tehtud ja ütleb, et me võime teha intervjuud samal ajal, kui ta pakib. Rohkem kui tund aega hiljem pole ta ühtegi asja pakkinud ja me peame lõpetama: ma ei taha olla vastutav ei Patriku ega Phil Ivey helikopterist maha jäämise eest.

PokerNews: Olles kõike seda kuulnud...kas ei oleks parem, kui sul oleks isiklik assistent, kes aitab sind logistikaga nagu lendude registreerimine jne?

Antonius: Jah, ma päris kindlasti vajaksin ühte. Mul juba on Soomes jurist, kes aitab mul asju korraldada. Kunagi oli mul Ühendriikides agent, kes mind samuti aitas, kuid me ei tööta enam koos, kuid olen juba allkirjastanud lepingu isikliku pokkeriassistendiga, kes hakkab abistama mind blogipidamisel ning varsti avalikustatava uue veebisaidiga seotud töödes. Mu kihlatu abistab mind samuti, kuid hetkel pole teda siin ja niisiis tuleb mul neid asju ise teha. Elu polegi nii kerge, hahahaa.

Ma märkasin, et sa võtad igasuguseid vitamiine ja toidulisandeid: märgid tõelisest sportlasest?

Noh, ma olin seda kunagi tõesti. Mängisin väga kõrgel tasemel tennist ja olin just sisenemas proffide ringi, kui sain vigastuse ja ei paranenudki sellest.

Kas sa kahetsed seda?

Ei, on kindlasti parem olla professionaalne pokkerimängija kui professionaalne tennisist. Raha saab rohkem ja kuigi ma pean ka praegu palju reisima, siis tean, et tennisemängijad reisivad isegi rohkem. See on nii raske elu ja kergesti võib läbi põleda. Lisaks, ma arvan, et pokkerimängijana ei saa ma tegelikult kurta.

Mainisid oma kihlatut. Kuulsin, et te ootate üsna varsti peresse beebit, õigus?

Jah, me saame beebitüdruku! Tähtpäev on 20. mail, nii et vähem kui 2 kuu pärast olen ma isa.

Kuidas see hakkab su elu pokkerimängijana mõjutama?

See muudab palju, kindlasti. Ma arvan, et laps rahustab mind veidi maha. Momendil on mu elu üsna hullumeelne, tõusude ja mõõnadega ja võib-olla hoiab lapsesaamine veidi mu adrenaliini tagasi.

On see halb või hea?

Arvan, et hea. Ma ei saa mõnda aega reisida ja pärast seda aega võtan oma kihlatu ja tütre kaasa, kui mul on vaja mängida. Olen nii õnnelik, et me saame lapse, see teeb palju head meie suhtele.

Mul on endal kolme aastane tütar. Fakt on see, et ükskõik, kes sa ka ei ole, sa õpid olema palju kannatlikum.

Ma tean, kõik saab hoopis teistmoodi olema. Meil on praegu kaks koera, prantsuse buldogi kutsikad. Sa tead kutsikatest midagi? Esimesed kaks või kolm nädalat ei saa neid üldse üksi jätta, neid peab iga sekund passima. Noh, ma lähen üsna kergelt närvi ja ühel hommikul pidin vannituppa minema ja mul oli juba niigi halb tuju ja siis astusin ma koerasita sisse ning sain maruvihaseks, kuid see ongi vist elu. Me võtame lapsehoidja ka, sest mul on nii kiire. Sageli ma ärkan üles, söön hommikust, mängin nii poolteist tundi tennist, siis lähen kaheks tunniks jõusaali, siis kiropraktiku juurde või mujale ja enne kui arugi saan, on pool päeva läinud. Siis lähen ja mängin Bellagios Big Game`i ning kogu see aeg pole ma kodus olnudki. Ma ei tea, kust ma selle aja leian, kuid kindlasti ma teen seda.

Sa kolisid Vegasesse, kuidas sa sellega rahul oled?

Vegas on mulle head teinud. Ma ei tea, aga paistab, et kõik läheb Vegases hästi. Kui ma välismaal reisin, lõpetan alati halbade päevadega netis ja kaotan palju raha. Eile kaotasin 400 tuhat taala, nii et ma ei ole selle üle õnnelik. Paistab, et Vegases mul ei ole sellist probleemi. Kui ma reisin, siis kaotan vormi. Ma söön halvasti, magan halvasti. Isegi siin on raske leida süüa, kui ma olen näljane. Pean seda tellima ja läheb tund aega enne, kui see kohale jõuab ja muud sellised asjad. Ma ei tea, aga asjad on Vegases palju lihtsamad. Kõlab irooniline, aga kui ma elan Vegases, siis on see nagu elu maal, kaugel eemal tormilisest Downtown`ist. Siin on palju vanu inimesi, pole saastatust, mägedele lähedal, siin on rahulik.

Kui ma ei tunne end hästi, kui ma tunnen, et langen vormist välja ja ma ei saa korrapäraselt trenni teha, siis tahan lahkuda ja tagasi Vegasesse, kus saan seda kõike teha. Pariisi või Londoni sugustes paikades ei saa ma normaalselt tegutseda. Kõik on mu jaoks nii raske. Monte Carlo on üks kenamatest kohtades, kuid ka siin söön ma halvasti ja ei tee enda jaoks piisavalt trenni. Arvatavasti peaks mu isiklik treener mul kaasas olema, et teeksin asju õigesti. Vegases on mul tõesti hea treener.

Vegases mängid sa Big Game`i. Kas sa olid sellest mängust kuulnud, ütleme nii neli aastat tagasi?

]Ei, üldsegi mitte. Isegi siis kui mu arvel oli, ütleme 30 tuhat dollarit, ei olnud mul aimugi, et TV-s näidatakse pokkerit või et WSOP on olemas. Arvatavasti kuulsin Big Game`ist nii 2 aastat tagasi. Ma ei tea, kõik on mu jaoks kuidagi nii kiiresti toimunud. On naljakas, aga sellest ajast alates kui mängima hakkasin, ei ole ma pidanud allapoole astuma, ka ei ole kaotanud ma nii suurt summat, et see oleks sundinud mind veidi madalamal mängima. Ma olen alati üles liikunud, aste astmelt, sinna, kus praegu olen, mängides kõige kõrgemaid mänge. Mul ei ole kunagi olnud superhalbu perioode, mis oleks sundinud mind aste madalamale minema.

Oled sa Big Game`is võitev mängija?

Jah, ma arvan, et senine kõrghetk oli, kui ma olin kahe miljoniga plussis, kuid praegu olen nullis. Ma oleksin pidanud alguses tegelikult kaotama, kuna ma isegi ei teadnud, kuidas mõndasid mänge mängida. Kuid ma mängisin siiski ja ma arvan, et mul vedas päris hästi. Aga praegu on ainult aja küsimus, millal ma teen miljonilise või 2 miljonilise päeva Big Game`is.

Naljakas on, et see kõik on üks paras sumin. On tore, et nii paljudel inimestel on oma arvamus sellest ja et mängu ümber käib palju kuulujutte. Praegu teavad kõik Big Game`ist ja nad küsivad minult, et miks ma nii suurelt mängin koos nii paljude heade mängijatega. Asi on selles, et mängu ei oleks, kui ainult Phil Ivey, Barry Greenstein, David Benyamine, Chip Reese ja mina mängiksime. On alati lisaks üks mängija, kes ühele meist raha kaotab. Kuid jällegi, on ka mängijaid, kes on suurelt võitnud, kuigi oleksid pidanud hoopis kaotama, sest nad on nii halvad mängijad.

Saad sa neid nimetada?

Muidugi, aga sa ei tohi neid avaldada, hahahaa.

Külasta meid homme jälle, et lugeda Patriku intervjuu teist osa.

VEEL LUGUSID

Seotud mängijad

Mida Sa arvad?