World Poker Tour liigub kuuendaks hooajaks kanalile GSN

World Poker Tour liigub kuuendaks hooajaks kanalile GSN 0001

Kui World Poker Tour Enterprises, Inc. (WPTE) lõi 2003. aastal Travel Channel`iga käed edastamaks WPT esimese hooaja sündmusi läbi taevakanali, sai neist „kaassüüdlane" pokkeri plahvatuslikus kasvus. Kuid täna teatas WPTE, et nende liit Travel Channel`iga on ametlikult lõppenud. SEC´i (United States Securities and Exchange Commission) teate kohaselt avaldas WPTE, et Travel Channel ei ole kasutanud oma optsiooni kuuenda hooaja edastamiseks. Kuid vaatajaid ei jäeta siiski ilma tulevase hooaja sündmustest, sest WPTE andis ühtlasi teada, et nad on jõudnud kuuenda hooaja suhtes kokkuleppele kanaliga GSN (Game Show Network), mis sisaldab ka kahe lisahooaja näitamise võimalust.

Pokkeri õitseaastatel oli Travel Channel oma WPT optsioonide kasutamisel väga innukas. Kuid sellel aastal spekuleerisid allikad, et Travel Channel võib võimaluse kasutamata jätta, sest optsiooni kasutamise tähtpäeva pikendati 10. märtsilt 1. aprillini 2007. aastal. Selle aasta optsiooni kasutamise tähtpäeva tegid komplitseerituks ka 29. märtsil 2007. aastal toimunud Travel Channeli omandamine Cox Communications`i poolt. Kuuenda hooaja kiire lähenemise ja üha enam küllastunud pokkeri teleturu valguses pandi WPT´i võime allkirjastada uus tehing küsimärgi alla. Täna sai küsimus vastuse ning SEC´i teatel nõustus GSN maksma 300,000 dollarit episoodi eest, kokku on uuel hooajal 23 episoodi. Tehingu ühe osana on GSN kohustatud igal hooajal kulutama vähemalt 3,000,000 dollarit marketingile.

Hoolimata sellest, et tasu episoodi eest on mõningal määral väiksem kui eelmistel aastatel, on WPT bränd siiski väärtuslik sellel ülerahvastatud ja väsinud online pokkeri reklaamiturul. Kuid tehingul on WPTE jaoks ka lisaväärtus. Kui GSN peaks pärast kuuendat hooaega kasutama oma optsiooni, siis tõuseb tasu 5% episoodi eest igal järgmisel hooajal. Tehingus sisaldub ka boonusklausel, mille kohaselt on WPTE-l võimalus suurendada episoodi tasu juhul, kui nad ületavad hoojal eelnevalt kokkulepitud Nielseni reitingu.

Et siit tõotab silmnähtavat kasu mõlemale firmale saab veel ilmsemaks, kui kuulata Steve Lipscombi, WPTE juhatuse esimees ja Rich Croninit, GSN presidenti ja juhatuse esimees, entusiastlikult arutamas nende liitu nii, nagu meie seda täna kuulsime. Võis aru saada, et pigem on tegemist partnerlusega, mis põhineb jagatud visioonil ja filosoofial kui lihtsalt äritehinguga.

Lipscomb kirjeldas nende suhet kui tööstusharu muutvat sündmust ja kinnitas, et GSN ja WPTE on pühendunud meie kommuuni edendamisele ja kasvule. Lipscomb tunnustas GSN`i võimekust ja hoolt viimaks tiheda konkurentsiga turule sellist kvaliteetset ja erilist toodet nagu High Stakes Poker. Nagu Lipscomb märkis, ei ole GSN ainult võrgustik, mis annab WPT eetrisse, vaid nad esindavad keskkonda, kus kvaliteetne pokkeriprogramm on ühtlasi nii hinnatud kui ka hellitatud.

Ka Cronin nägi alliansi kasvava võimalusena, kirjeldades liitu kui „klassikalist näidet sellest, kus 1+1=3". Alates 2004. aastast, kui GSN alustas kasiino programmiga, on nad aktiivselt ostsinud kvaliteetseid programmipartnereid, et oma ruumi täiustada. Croninile esindab GSN`i tehing WPTE-ga „magusat tükki; ainumüügiõigust ideaalsel momendil".

Pokkerivaatajad saavad „magusat tükki" hammustada esmaspäeva õhtuti, kui GSN-l on eetris nii High Stakes Poker kui ka WPT.

Mida Sa arvad?

VEEL LUGUSID

Other Stories