Jerry Yang tuli 2007. aasta pokkeri maailmameistriks

Jerry Yang tuli 2007. aasta pokkeri maailmameistriks 0001

Eile jõudsid lõpule 2007. aasta pokkeri maailmameistrivõistlused Las Vegases, mis kulmineerusid põhiturniiriga, kus osales 6358 pokkerimängijat.

Pühapäeval mängiti välja finaallaud, kuhu pääsesid:

1. Philip Hilm $22.070.000 (DEN)

2. Tuan Lam $21.315.000 (USA)

3. Jonathon Kalmar $20.320.000 (ENG)

4. Raymon Rahme $16.320.000 (RSA)

5. Lee Childs $13.240.000 (USA)

6. Lee Watkinson $9.925.000 (USA)

7. Hevad Khan $9.205.000 (USA)

8. Jerry Yang $8.450.000 (USA

9. Alex Kravchenko $6.570.000 (RUS)

Mängu alustas väga agressiivselt chiplooserite hulka kuulunud Jerry Yang, kes suutis oma stacki esimese kümne käega enam kui kahekordistada ning viieteistkümnendal käel elimineerida viimast päeva chipliidrina alustanud Philip Hilmi. Hilm läks all-in pärast turni, omades tugevuselt kolmandat paari ja mastitõmmet. Yang callis top paariga, mis pidas ka riveril vastu.

Kuus kätt hiljem üritas finaallaua mängijatest nimekaim Lee Watkinson suurelt blindilt all-in minnes 1.5M suurust potti võita, kuid unustas, et vastas on Yang, kes niisama kergelt ei foldi. Yang tegigi külmaverelise calli ning näitas A-9. Watkinsonil oli nõrgem käsi A-7, mis lauast abi ei saanud.

Möödus veel seitse kätt ning asjad pidi pakkima Lee Childs. Ta tegi väga hea calli, sest tema K-J domineeris selgelt all-in bluffinud Yang`i J-8 vastu. Kuid viimase õnneks kukkus turnil kaheksa ja Childs oligi väljas.

Palju ei läinud aega ka järgmise kahe mängija elimineerimisega. Hevad Khani võttis välja järjekordselt Yang ning Jon Kalmari Raymond Rahme (viimasel juhul oli tegemist tüüpilise coinfligiga).

Järelejäänud neli mängijat mängisid koos ligi kaheksa! tundi. Kuigi Yang oli võimsalt chipliider ning selgelt ka kõige agressiivsem mängija lauas, ei õnnestunud tal kedagi välja võtta. Tema varjus parandasid positsioone passiivselt mänginud, kuid omad võimalused ära oodanud Tuan Lam, läbi Yangi kokku neli! korda duubeldanud venelane Kravchenko ning ennast igati heast küljest näidanud veteranmängija Rahme. Nelikust sai kolmik alles kell 1 öösel, mil omavahel läksid taaskord all-in Kravchenko ja Yang (A-K kaheksate paari vastu). Viiendat korda Kravchenkol enam duubeldada ei õnnestunud, sest Yang floppas kaheksa ning venelane pidi turniirilt lahkuma.

Vähem kui tund aega pärast seda saadi lahti ka Rahmest ning tiitlivõidu nimel jäid mängima kaks sünnipärast asiaati – Kanada värve kaitsev Lam ning USA-d esindav Yang. Viimasel oli chippide arvult umbes 5:1 eduseis. Heads-up mängu algus kulges vana stsenaariumi kohaselt – Yang oli selgelt agressiivsem ning Lam ootas oma võimalusi. Mõne aja pärast õnnestus küll Lam`il duubeldada, kuid initsatiiv oli ikkagi Yangi käes. Kokku kestis finaal 36 kätt (kaks korda rohkem kui eelneval kolmel WSOP-l kokku).

Viimane - ajalukku minev käsi kujutas endast taaskord coinflippi:

Yang – {8-Clubs}{8-Diamonds}

Lam – {a-Diamonds}{q-Diamonds}

Flop oli {q-Clubs}{9-Clubs}{5-Spades}, mis andis põhjust Lam`il juubeldada ning suurt Kanada lippu lehvitada. Turn {7-Diamonds} andis Yangile oute juurde, kuid ikkagi tundus oluliselt tõenäolisem Lam`i duubeldamine. Kuid river oli just Yangi jaoks ainuõige – {6-Hearts}, andes talle rea ning meistritiitli.

Üliõnnelik Yang võitis 8.25 miljonit dollarit, millest lubas 10% heategevusele annetada. Lisaks lubas ta garanteerida oma kuuele lapsele hea hariduse ning lisas, et tema rasket tööd teinud abikaasa ei pea enam kunagi elus tööle minema. Loodevasti läks võit õigele mehele!

Finaallaud ja väljamaksed:

1. Jerry Yang - $8,250,000

2. Tuan Lam - $4,840,981

3. Raymond Rahme - $3,048,025

4. Alex Kravchenko - $1,852,721

5. Jon Kalmar - $1,255,069

6. Hevad 'Rain' Khan - $956,243

7. Lee Childs - $705,229

8. Lee Watkinson - $585,699

9. Philip Hilm - $525,934

Kohtumiseni järgmisel suurturniiril!

Mida Sa arvad?

Register to leave a comment

VEEL LUGUSID

Other Stories