Kümme huvitavat müüti ja fakti pokkerist (Vol. 2)

Kümme huvitavat müüti ja fakti pokkerist (Vol. 2) 0001

6. Amarillo Slim

Pokkerilegend Amarillo „Slim" Preston olevat väitnud, et lõikab endal kõri läbi, kui kes iganes naine võidab WSOP-l. Kuid nagu paljud lubadused, mis on inimestele probleeme tekitanud, on seegi vägisi kontekstist välja rebitud. Tegelikkuses mängis Slim turniiri, kus üks üsna tüütu naine kuulutas valjul ning ülbel moel pressile, et võidab selle. Kui ta seepeale Slim`ilt küsis, mis tema sellest arvab, vastas Amarillo et: kui temake võidab, lõikab ta omal kõri läbi. Slim`i õnneks naine ei võitnud…

Fakt: Amarillo „Slim" Preston, kes on tegelenud pokkerimängu arendamisega kogu maailmas, on langenud muuhulgas ka inimröövi ohvriks Kolumbia narkoparuni Pablo Escobar`i kaaslaste poolt, kuna nood uskusid, et ta on spioon või informaator. Lõpuks lasti ta siiski vabaks.

7. Suurim vastasseis läbi aegade

1949. aastal heitlesid ühes tänapäeva kõige kuulsamas pokkerivastasseisus Johnny Moss ja Nick „The Greek" Dandalos Binion`s Horseshoe kasiinos Las Vegases. Maratonmatš kestis viis kuud (pause tehti põhimõtteliselt vaid magamiseks) ja koosnes kõigist kasutuselolevatest pokkerivariatsioonidest. Lõpptulemusena oli Moss suutnud kreeklaselt võita $4.000.000. Mäng oli tegelikult WSOP eelkäija, mis ametlikult algas siiski alles 1970.

Fakt: Johnny Moss`ist sai tulevikus esimene mängija läbi aegade, kes tulnud kolmel aastal pokkeri maailmameistriks (hiljem on seda saavutust ainsana suutnud korrata Stu Ungar). Kuulsaimad WSOP põhiturniiri vastasseisud on olnud Ungar vs. Brunson (1980) ning Hellmuth vs Chan (1989), kuid mõlemad said võrdlemisi kiire lahenduse.

8. Mis on "pähklid"?

Pokkeris viitab väljend „the nuts" parimale võimalikule kombinatsioonile. Mõnede pokkeriekspertide väitel pärineb see väljend Metsiku Lääne aegadest, mil mängijad sageli panid oma hobuse ja vankri mängu. Kui mängija soovis oma hobuse ja vankri mängu panna, võidi temalt nõuda kinnitusvahendite (the nuts) eemaldamist oma vankri ratastelt ja nende potti asetamist, et vältida sel viisil tema põgenemist kaotuse puhul. Seega eeldati, et keegi ei panusta "pähkleid" ilma parima võimaliku pokkerikäeta.

Fakt: Sarnaselt eelnevale kutsutakse "nut"-mängijaks isikut, kel on kalduvus mängida ainult väga tugevaid käsi. Seevastu "calling station" on mängija, kes sageli passib ja maksab, kuid harva tõstab panust.

9. Doyle Brunsoni räbalad

Pokkeriproff Doyle Brunson võitis WSOP põhiturniiri viimase käe kaks aastat (1976 ja 1977) järjest täpselt samasuguste taskukaartidega: 10 ja 2. Tänapäeval osutavad paljud mängijad nende kaartide omamisel, et neil oli käes "Doyle Brunson".

Fakt: Pokkeris kutsutakse "rags" (räbalad) kaardikombinatsioone, millel on väike nimiväärtus või millel on matemaatiliselt madal võiduvõimalus. Nende hulka kuulub ka eelpool nimetetud 10-2.

10. Arnold Rothstein

Ameerika mängur ja allmaailmategelane Arnold Rothstein, kellest räägitakse kuulujutte, et tema oli 1919 aasta World Series (tegemist siis Ameerika jalgpalli ja mitte pokkeriga) kokkuleppetulemuste peaideoloog, tapeti ühes New York`i hotellitoas pokkerimängu ajal. Oletatavalt lauas kaotatud suure panuse maksmatajätmise pärast.

Fakt: Hiljem sai kinnitust asjaolu, et Rothstein maksis 1919. aastal hulgale Chicago White Sox mängijale $80,000, et nad kaotaksid meelega World Series finaalis.

VEEL LUGUSID

Mida Sa arvad?