Tuntud pokkerimängijatest ja nende edulugudest. "PÕHJA- NAABER" (esimene osa)

Tuntud pokkerimängijatest ja nende edulugudest.    "PÕHJA- NAABER" (esimene osa) 0001

Soomet võib maailma mastaabis küll väikeriigiks lugeda, kuid sellest hoolimata on neil paljudel elualadel oma tipptegija olemas. Olgu selleks siis muusika, äri, sport…või pokker. Viimases vallas on endale nime teinud nii mitmedki soomlased (neli tükki neist on pokkeriturniiridel teeninud üle miljoni dollari) – Juha Helppi, Thomas Wahlroos, Jani Sointula…ning kõige kõvema tegijana mõistagi Patrick Antonius.

Antonius sündis 1980. aastal jõulukuul Helsingis. Ta elas Helsingi eeslinnas, Vantaas, ning harrastas teismelisena jalgpalli ja - nagu igale õigele soomlasele kombeks – hokit. Veelgi suuremaks kireks oli tennisemäng, kuid 15-aastaselt saadud seljavigastuse järel keelasid arstid tal igasuguse tõsise sporditegemise. Antonius oli sellest uudisest enam kui masendunud, sest sport tähendas talle tol hetkel kõike. Salaja jätkas ta siiski harjutamist ning mõne aja pärast ei andnudki vana vigastus ennast enam tunda.

Helsingi Ärikolledži lõpetamisele järgnes kuuekuuline sõjaväeteenistus, mida Antonius on hiljem nimetanud oma elu kõige karmimaks kogemuseks. Armeeteenistuse ajal pühendus spordigruppi kuulunud Antonius taas tennisele ning hakkas pärast teenistusaja lõppu regulaarselt erinevatel tenniseturniiridel mängima. Ta kuulus 19-aastaselt Soome rankingus esimese 40 mängija hulka, kuid peatselt lõi teda varem vaevanud seljavigastus uuesti välja ning aktiivsportlase eluga tuli taaskord hüvasti jätta.

Sealt sai alguse pokkerimängija karjäär. Mängu oli soomlane avastanud 11-aastaselt, mängides sageli sõpradega tagahoovis kaarte. Summad, mille peale mängiti, küündisid mõne margani ning võidud raisati iseenesestmõistevalt ära mitmesuguste maiustuste peale. Kui Antonius oli 14-aastane, siis käis mäng juba tenniseklubis ning päevased kõikumised jäid juba paarisaja marga kanti. Edasi mängiti kaaslaste kodudes ning tihti käis action varaste hommikutundideni – ajani, mil poiste vanemad hakkasid tööle minema. Antoniuse mängusõbrad polnud nõrkade killast – kõik on ennast hiljem võitvate mängijatena tõestanud ning mõned on jõudnud ka tippu – Mikko Pipsala on näiteks mänginud WPT finaallauas.

Saanud 18-aastaseks, läks Antonius Helsingi kasiinosse ning lõi seal kaasa ühel madalal turniiril (Texas NL). Ta võitis selle kohe esimesel üritusel ning teenis pea kaks tuhat marka kasumit. See süvendas Antoniuse eneseusku ning ta hakkas regulaarselt kasiinos pokkerit mängima. Lisaks turniiridele proovis ta õnne ka $2-$2 väärtusega PLO rahalauas, kus kaotas sageli kõik nädala jooksul teenitud margad ning läks korduvalt pankrotti. See paigalseis kestis umbes kaks aastat – alles siis hakkas Antonius selles rahalauas regulaarselt võitma. 2002. aasta suveks oli Antoniusest, kes on kogu oma mänguoskuse omandanud vahetu mängu käigus (ta pole elu sees lugenud ühtegi pokkeriõpikut; väites, et "raamatutõdede liigne järgmine" viib mängust igasuguse loovuse), saanud võitev mängija nii kodumängus kui kasiinos.

2003. aasta jaanuaris tegi Antonius esimest (ja viimast) korda deposiidi internetti ning tema kahesajast dollarist sai kahe kuuga $20.000. Järgnevate kuude jooksul ei suutnud keegi Antoniust arvutist eemale meelitada – ta mängis seitse päeva nädalas ja 12 tundi päevas. Detsembriks oli tal juba $80.000 ning peatselt läks Antonius, kelle selg oli vahepeal taas jõudsasti paranenud, oma tennisemängijatest sõprade eeskujul mõneks ajaks USA-sse elama. Ta mängis tennist, tegutses ka treeneri ja modellina, mängis pokkerit, õppis inglise keelt…ning venitas tasapisi oma bakrolli $250.000 peale. Antoniuse lemmikänguks kujunest PL Omaha; peamiselt short-hand või head-up laudades. Selsamal 2003. aastal õnnestus tal võita online-sateliit WSOP-le ning suvel lendas Antonius juba Las Vegasesse. Ta ei tulnud küll WSOP-l rahadesse (mainin, et WSOP Main Eventil polegi Antonius, nagu ka tema hilisem mentor Jennifer Harman, kunagi rahadesse tulnud), kuid ammutas "suurest mängust" hulga vajalikke kogemusi.

Mida Sa arvad?

VEEL LUGUSID

Other Stories