TOP 5 pokkerimängijad maailmas 2007. aastal!

TOP 5 pokkerimängijad maailmas 2007. aastal! 0001

Pidades silmas saavutusi pokkeris 2007. aastal, reastame maailma parimad viis pokkerimängijat vastavalt PokerNews Eesti lugejate arvamusele.

Viies koht: Jerry Yang

Olgu esiteks mainitud, et PokerNewsi tegijate arvamus läheb kategoorias "Maailma parim mängija 2007. aastal" küll lugejatest pisut lahku. Arvestades konkreetseid tulemusi aasta lõikes, peaks objektiivne järjekord olemas hoopis: 1) Edler 2) Clements 3) Pham. Kuid meie pole CardPlayer ega koosta statistilist edetabelit. Me valime parima mängija just meeldejäävamate sähvatuste või isikliku sümpaatia põhjal.

Igatahes oleks ükskõik millise ideoloogia kohaselt publikuhääletuses viiendale kohale platseerunud Jerry Yang`i tabelist välja jätmine üpris ebaõiglane. Jerry Yang on 2007. aasta pokkeri maailmameister, tähtsaima turniiri - WSOP Main Eventi - võitja ning suurima turniiriteenistusega pokkerimängija sellel aastal. See kas temast saab tulevikus hinnatud pokkeriäss või jääb ta ühe-turniiri-võitjaks, näitab juba aeg.

Neljas koht: Tony G

2007. aastat võib pidada pehmema Tony G. saabumiseks. Tundub, et ta on ennast pokkerisõprade hinge juba sedavõrd sügavale sisse söönud, et varajase karjääri imidzhikujundamise reklaamitrikk - vastaste verbaalne ründamine lauas ja agressiivne möla - ei ole enam vajalik. Nüüd paistabki Tony silma pigem sooja südamlikkusega, millest annab tunnistust näiteks Moscow Millions turniiri võiduraha ($205 000) annetamine Moskva lastekodudele. Eredamatest Tony G saavutustest aastal 2007 võiks mainida teadaolevalt pokkeriajaloo suurima rahalaua poti ($3,15 miljonit) võitmine Moskvas toimunud ultra-high-stakes mängus ning WSOP live-ülekannete tegemine rohkem kui 20 keeles. Jah, ka selle võib kanda PokerNewsi suure juhi ja õpetaja arvele.

Kolmas koht: Alex Kravchenko

Kus me oleme seda venelast näinud? Balti jaamas? Või Politseikroonikas? Ei - hoopis WSOP-l Las Vegases ja mujal kõrgetasemelistes pokkerilaudades! Eestis võrdlemisi populaarne vene rahvusest pokkerimängija võitis esmalt $1,500 Omaha Hi/Lo Split 8 or Better bracelet`i ning jõudis põhiturniiril hinnatava neljanda kohani. Ta tuli kokku kuuel korral WSOP-l rahadesse ning jõudis finaallauda nii WSOP Europe`l kui Moscow Millions põhiturniiril. Kahtlemata oli see Kravchenko jaoks siiani parim aasta pokkeris ning näitas, et selle mehega peavad arvestama kõik ässad, sõltumata turniirist ja mängust.

Teine koht: Phil Hellmuth

Phil Hellmuthil on maailmas palju fänne ning tõenäoliselt on sama palju ka neid, kes talle kunagi kaasa ei ela. Kuid üks on kindel - temaga peab arvestama! Hellmuth on muuseas sageli väitnud, et kui pokkeris puuduks õnnefaktor, siis ei saaks talle keegi vastu. Kas me vaidleme? Hellmuth mängis vähe, kuid võitis 2007. aastal esimese inimesena maailmas 11-da WSOP bracelet`i. See on niivõrd erakordne saavutus, et juba ainuüksi selle pärast ei tohiks Hellmuth selle edetabelist parimate seast kohe kuidagi puududa.

Esimene koht: Annette Obrestad

Annette Obrestad leidis ennast pokkerimaailma tähelepanu keskmest pärast esmakordselt toimunud WSOP Europe põhiturniiri võitmist. Vaid 18-aastane tüdruk, kes on varem edukalt löönud läbi online-pokkeris, ei tundnud nimekate vastaste ees mingit aukartust ning näitas ässadele, et uus täht on sündinud. Möödus vaid poolteist kuud...ning nooruke norralanna oli ülimalt lähedal maineka EPT Dublini põhiturniiri võidule, jäädes lõpuks siiski teiseks. Objektiivselt võttes pole Obrestad 2007. aasta parim mängija (ammugi siis Hellmuth teine), kuid mis sellest? Tõenäoliselt näitab ta ennast järgmisel aastal eelkõige Euroopa suurturniiridel, sest tänu oma noorusele pole tal USA-s veel võimalik mängida. Kuid paari aasta pärast on ta kohal. Värise, Las Vegas!

Mida Sa arvad?

Register to leave a comment

VEEL LUGUSID

Other Stories