Saksamaa tervitab uut aastat netipokkeri keelustamisega

Saksamaa tervitab uut aastat netipokkeri keelustamisega 0001

Vähemalt kolmteist Saksamaa liidumaad 16-st on ratifitseerinud ulatusliku keelu, mille kohaselt muutub peaaegu igasugune online-gämblemine ebaseaduslikuks. Keeld jõustus 2008. aasta 1. jaanuaril.

See pärineb detsembri keskpaigast, kui 16 Saksa liidumaa seadusandjat hääletasid veebipõhiste hasartmängude keelustamise poolt.

Bloombergi uudisraport vahendas Saksa valitsuse pressiesindaja Eric Braumi sõnu järgmiselt: „13 liidumaad on ratifitseerimise lõpule viinud, mis annab nõutava enamuse ja me ootame, et ülejäänud liidumaad ratifitseeriksid seaduse lähipäevadel."

Uus seadus keelab igasuguse veebipõhise gämblemise - kihlvedude ning panuste tegemise koos mängude vahendamise internetis, lisaks on spetsiaalselt keelatud panuste tegemine teistes riikides asuvate firmade vahendusel. Keelatud on reklaamida ükskõik millist internetigämblemise vormi ning üks uue seaduse reegleid lubab Saksa liidumaadel isegi anda internetiteenuse pakkujatele korraldus blokeerida ligipääs veebilehtedele, mis pakuvad online-gämblemist ning blokeerida nendele lehekülgedele tehtavad rahaülekanded.

Saab näha, kas need karmid meetmed peavad õiguslikele vaidlustele vastu. Austria online-kihlvedude vahendamise kontor bWin on esitanud juba nelja Saksa liidumaa peale kaebuse EL kohtusse ning teine Euroopa leht –Tipp24 – plaanib uute reeglite vaidlustamist. 19. detsembril, koheselt pärast Saksamaa liidumaade hääletust, tegi Tipp24 avalduse, mille kohaselt on „uued reeglid selgelt õigusvastased ja Tipp24 kaebab need kohtusse, kui see peaks tarvilikuks osutuma." Opositsioonipoliitikud on samuti lubanud võidelda kontrolli omava Hesse partei kõnealuse tegevusega.

Mida Sa arvad?

VEEL LUGUSID

Other Stories