Kopenhaageni EPT võitis Timothy Vance

Kopenhaageni EPT võitis Timothy Vance 0001

Eelmise nädala tähtsaim pokkeriturniir Euroopas oli EPT Kopenhaagen, kus osales 460 mängijat. Turniiril osalemine maksis 50,000 Taani krooni (ca. 105,000 EEK) ning kogu auhinnafond 23 miljonit Taani krooni (ca. 3 miljonit eurot) on seni suurim Skandinaavias toimunud turniiridel. Olgu siis veel lisatud, et võitja sai umbes 13 miljoni Eesti krooni võrra rikkamaks.

Esimene päev mängiti kahes alagrupis ning osalejate nimekiri oli võrdlemisi aukartustäratav. Istusid ju kohe esimesel päeval (esimene alagrupp) lauda nii Daniel Negreanu kui Gus Hansen, WSOP Europe võitja Annette Obrestad kui ka Mel Judah, Thor Hansen, Sorel Mizzi, Dario Minieri, Juha Helppi, Noah Boeken, Alex Kravchenko ja Thierry van der Berg ning ka "meie mees Havannas" - Marek Kolk. Esimeses alagrupis mänginud 230-st mängijast jäi järele 82 ning nagu viimasel ajal EPT põhiturniiridel kombeks - enamus ässasid "oskasid" taas õige kiiresti välja kukkuda. Kehvasti käis ka Kolgi käsi - kuigi alguses oli ta mäng igati edukas, läks kõik ühe halva jaotuse nahka, mil ta kaotas umbes 35,000 chippi väärt poti pocket ässadega taanlase Jesper Peterseni vastu. All-in mindi pärast turni, mil lauas olid {2-Clubs}{6-Spades}{10-Spades}{7-Clubs}. Kuigi Kolk juhtis hetkel tõenäosusega umbes kuus nelja vastu, olid vastasel suurepärased tõmbed ning riveril kukkunud {6-Diamonds} jättis Kolgile alles vaid 3500 chippi. Sellega ei suutnud mees imesid teha ning langes peatselt turniirilt välja (sama mängija vastu pärast floppi K-K-3 kui Marekil oli K-J ja vastasel K-Q).

Teisel päeval (teine alagrupp) istusid lauda näiteks Tony G, Andy Black, EPT Praha võitja Arnaud Mattern, Roland De Wolfe, Tom McEvoy, Mike McDonald, Katja Thater ja endine kuulus Rootsi jalgpallur Tomas Brolin (kas mäletate veel seda meest, kes hiilgas nii 1992. aaasta EM kui 1994. aasta MM-turniiril?) Päeva "elas üle" 88 mängijat, enamus "suurtest nimedest" seda aga ei suutnud.

Neljapäeval alustati mängimist ühiselt ning lauda istusid need 170 mängijat, kes suutsid esimesel mängupäeval ülejäänutest paremad olla. See päev lõppes mulli lõhkemisega - allesjäänud 40 mängijat (tegelikult 39, kuna päeva viimases käes langesid korraga kaks mängijat, kelles üks tuli siiski ka rahadesse) olid endale kindlustanud rahalised auhinnad. Chipliidrid olid valdavalt kohalikud mängijad, ainsa tähtmängijana oli konkurentsis Kravchenko.

Reedel oligi Kravchenko osaline päeva ühes tähtsaimas jaotuses, kui kolm mängijat läksid preflop all-in:

- Kravchenko {q-Hearts}{q-Diamonds}

- Soren Jensen {k-Clubs}{k-Spades}

- Sigbjorn Mortueit {a-Hearts}{k-Hearts}

Riveril kukkunud äss jättis Jensenile ja Kravchenkole alles väga vähe chippe ning venelane langes ka peatselt välja. Kuid taanlane Jensen suutis ennast siiski ilusti finaallauda mängida. Päeva lõpus näitas ennast parimast küljest eelnevalt varjus püsinud ameeriklane Timothy Vance, kes tõusus ühtlasi võimaks chipliidriks. Finaallauda läks ta ligi kaks korda suurema stackiga kui teisel kohal olev Rasmus Hede Nielsen.

Finaallauas saadi viiest mängijast kiiresti lahti, kuid seda enam klammerdusid oma chippide külge allesjäänud kolm. Pärast pikka mängu saabus siiski lahendus: reedel uskumatu comebacki teinud Jensen ja teine taanlane Magnus Hansen limpisid mängu nägemaks floppi {10-Spades}{9-Hearts}{4-Hearts}. See meeldis mõlemale ning mindi all-in. Hansen näitas {10-Diamonds}{6-Hearts} ning Jensen {9-Spades}{4-Spades}. Viimase kaks alumist paari pidasid ka vastu ning algas heads-up mäng. Lõpplahenduseni jõuti alles pärast viis tundi! kestnud mängu: esimest positsiooni omanud taanlane üritas ameeriklast potist välja bluffida, kuid nagu saatuse kiuste sai viimane riveril nut-masti ning callis mõistagi sekunditega. Vance oli meeletult õnnelik, hüüdes "Yes! Yes! I did it, Nanzi!" ning hoides üleval oma kolmeaastase tütre fotot.

Lõplik järjestus ja auhinnaraha:

1. $1,236,095 Timothy Vance

2. $699,724 Soren Jensen

3. $406,427 Magnus Hansen

4. $310,119 Rasmus Hede Nielsen

5. $255,638 Daniel Ryan

6. $201,158 Nicolas Derveaux

7. $159,250 Simon Dorslund

8. $113,151 Patrik Andersson

Mida Sa arvad?

VEEL LUGUSID

Other Stories