Euroopa Komisjon asus uurima USA õigusakti UIGEA legitiimsust

Euroopa Komisjon asus uurima USA õigusakti UIGEA legitiimsust 0001

Euroopa Komisjon avalikustas möödunud esmaspäeval, et nad algatasid uurimise USA reeglite suhtes, mis keelavad Euroopa hasartmänguettevõtjatel oma teenuste pakkumise Ameerika tarbijatele. Uurimine võtab sihikule USA 2006. aastal vastu võetud Unlawful Internet Gambling Enforcement Act`i (UIGEA), mis sundis paljusid Euroopa netimängude firmasid lõpetama oma tegevuse Ameerikas.

Uurimise algatamisele eelnes 2007. aasta detsembris ametliku kaebuse esitamine. Selle kaebuse esitas Remote Gambling Association (RGA), mis asub Londonis ja mille liikmeteks on 30 netimängude kontserni. RGA liikmete hulgas on Betfair, 888, PartyGaming, William Hill, Ladbrokes, Microgaming, Playtech, CryptoLogic ja mitmed teised Euroopa tähtsad tegijad.

Euroopa Komisjoni kaubandusvolinik Peter Mandelson kommenteeris uurimise algatamist: "Ühendriikidel on õigus oma poliitikale netimängude vallas, kuid Euroopa Liidu ettevõtjate diskrimineerimine ei saa olla selle poliitika osa."

EL uurimine kestab eelduslikult viis kuni seitse kuud ja ilmselt koostatakse selle lõppedes raport, mis võib viia Maailma Kaubandusorganisatsiooni menetluse algatamiseni EL USA vastu. EL on varasemalt olnud huvitatud isik Antigua ja Barbuda palju kajastatud kaebuses USA vastu sealsete netimängude piirangute tõttu, kuid EL ei ole siiani esitanud selles küsimuses ise kaebust. Tehniliselt võttes oli Antigua kaebus kitsalt netipõhise hobuste võiduajamiste kihlvedude teenuse kohta, jättes nii ukse lahti suuremale, üldistatumale kaebusele netimängude teemal.

Mida Sa arvad?

VEEL LUGUSID

Other Stories