Annad kuradile sõrme....(kolmas osa)

Annad kuradile sõrme....(kolmas osa) 0001

Nägu tundus kuidagi tuttav ja pärast lühikest tutvumistseremooniat võttis mees rahakoti vahelt välja paberilipaka, millel kirjas minu nimi ja telefoninumber. Selgus, et olime aastat kolm tagasi vestelnud pisut tööteemadel (tegemist oli samuti elukutselise BJ mängijaga) Estorili kasiinos, kus ta lubas kindlasti tulla Eestisse reisile ning minuga kontakteeruda kui kohalikke olusid hästi tundva isikuga. Vähe sellest, et oli möödunud 3 aastat ja mees 40 kilo alla võtnud, mistõttu minul puudus igasugune šanss teda ära tunda, oli ta kõik need aastad oma rahakotis kaasas kandnud kägardunud paberilipakat! Barcelona 20-40 limit holdem oli tulemuste poolest hämmastavalt stabiilne. 500 EUR-i päev kasumit (mängisin ka ülivähe käsi) keskmiselt, miinuspäevi vast iga kuues. Sarnases stiilis mängis veel üks Hollandi proff ja kuigi holdem ei olnud Jarmo tugevaim külg, näitas ta sama mehe vastu korra lausa kadedakstegevat distsipliini. Käsi ise oli järgmine: peale paari calli limpis ka minu rahastaja kolmepaariga ning hollandlane raises BB-lt, andes selgesõnaliselt mõista oma tõenäolised kaardid- kas AA, KK või QQ. Loomulikult keegi ei foldinud ja flop tuli maha A33, bingo! C-c-c Jarmoni, kes samuti checkis. Turnil pandi lauda K ja nüüd meie proff panustas ning üks kohalik maksis veel vahepeal, mispeale kordamööda tõstes (kohalik ikka hambad ristis kaasas) jõuti nelja maksimumpanuseni. Riveril ilmus platsi veel üks K ja panuski oli kiire tulema. Kuna ka kohalik kangelane endiselt ilma võitluseta ei loobunud ja tema ainuke käsi sai olla Ax, jõudis Jarmo järeldusele, et kõrgema neliku tõenäosus on vähemalt 50% (flopcheck oli kas AA slowplay või hirmunud kuningapaar ning iga muu käsi oleks turnil lennanud prügihunnikusse) ning ainult maksis ja foldis ilma ühegi kommentaarita kui KK pidulikult avati. Arvan millegipärast, et mänguärevuses oleks nii mõnigi meist veel vähemalt 2 suurt panust lisaks kaotanud, olgem ausad.

Superkinnise mängustiili miinusena lähen veel hetkeks tagasi Innsbrucki kaardituppa, kus PLO rahalauas juhtus minu karjääri jooksul seni kõige müstilisem lugu. Olin BB käega {9-Hearts},{6-Hearts},{5-Spades},{2-Clubs} ja valmis ka kõige väiksma liigutuse peale kaardid turboga prügikasti lennutanud kuid keegi ei tõstnud ja nii nägigi ilmavalgust flop {q-Clubs},{10-Hearts},{8-Hearts}. Kõik on vahva, aga tollase stiiliga mängides oleks ma ka minpanuse peale jäänud oma esialgse plaani juurde. Ja jällegi mingil seletamatul põhjusel keegi ei üritanud midagi. Turn tuli {5-Diamonds} ning võtsin juba kaardid kätte, et foldimisega mitte aega viita. Aga võta näpust, taaskord tuli passiring! Lõpuks siis riveris täitus kõigi pokkerimängijate unistus: {7-Hearts} oli tõsiasi ja panustasin poti (100-200 ATS=samapalju EEK). Sain maksu ässaga mastilt ning kõik foldisid, kaasa arvatud viimasel positsioonil olnud kasiino omanik, kes viskas lahtisena lauale ei midagi muud kui QQxx!!!!! Saan aru flopcheckist (rida võimalik), saan aru turncheckist (ei taha kedagi potist ära ehmatada), aga elu lõpuni ei saa aru sellest foldist (ainuke reaalne seletus oleks minu ülikinnine mäng ja seegi pole vabandus).

Superusereid vist live pokkeris ju pole? VALE. Omast käest võin tuua järjekordse näite. Osalen 6-mängijaga limit holdemi rahamängus väikeses Wiener-Neustadt`i pokkeritoas. Istutakse mugavalt kohtadel 1,3,5,6,8,9 ning peale juba eelnevalt tuttava Jarmo on lauas veel 4 kohalikku ja vägagi ohtralt vägijooke tarvitanud mängurit. Mis siin pattu salata, aga parim tulemus mille saavutasin 9.-ndal positsioonil istudes (Jarmo seat nr. 3), oli näha lisaks enda kaartidele veel esimesel, viiendal ja kaheksandal toolil istuvate mängijate kaarte! Heh, seegi käsi oli huvitav. Minu kaardid buttonilt 44 ja SB-l AK (ise nägin Viies pos. call 67 (ise nägin, fold, J5 (ise nägin fold ma call ning SB call, Jarmo check. Flop Q109 ning kõik checkivad minuni ning teadmata ainult soomlase kätt panustan, mida normaalselt vast kunagi ei teeks, eriti sellises loose-passiivses lauas? Masendav kui lisada jaotusse ka 2 juhuslikku kaarti BB-l ning folditud J5 ja turnil laud paarduks- uups 44 oleks peale riverit hea veel ainult 2,3,4 või kolmiku lauale tuleku järel, kui sedagi... Õnneks nüüd vaid SB callab oma aukutõmbe ja kahe ülekaardiga. HU olen juba suur favoriit ning turnil x annab indu juurde. Panustan ja jälle call. Riveris tabab "Anna Kurnikova" servimiskasti ristnurka ja sett vastasele. Loomulikult foldin ilma maksmata ning tõden, et uudishimu maksis 1,5 suurt panust

Selle 3-kuulise mänguriturnee resümee kõlab nii: Vaatamata ajaloolisele kodunt eemalolekuajale ja maohaavadele olin soetanud viimase 2/3-ga sellest ajast endale sellise BR-i (kuigi see oli koguteenistusest veel vaid osa), et võinuks väiksematel limiitidel end juba ise vabalt üles töödata. Ning sellest alates pole ka haavad end enam tunda andnud. Kindlustunne ja usk oma võimetesse juurdus ning oi-oi kui palju kogemusi ning väärt õpetussõnu sai kokku kuhjatud.

Algas internetiajastu.

Mida Sa arvad?

VEEL LUGUSID

Other Stories