Pokkerilegend Barry Greenstein (vol.2)

Pokkerilegend Barry Greenstein (vol.2) 0001

Pärast WSOP-d läks Barry tagasi rahalaudadesse. See oli ka koht, kus ta kohtas $3/$6 laudades mängides Mimi Tran'i ning tuttavaks said nad teineteisega siis, kui kaks mängijat tegid omavahel diili. Greenstein tahtis õppida vietnami keelt, vastutasuks aitaks ta Tran'il pokkerimängu täiustada. See kokkulepe oli kasulik - Tran´ist sai parim naismängija maailmas No Limit Hold'em'is, kuna Barryl oli nüüd võimalik suhelda pokkerilauas oma paljude Vietnami vastastega. Lõpus ütles Barry, et ta ei suuda kunagi ületada oma vietnami keeles 3/6 taset (kui võrrelda pokkeriga). Kümme aastat oli Barry aktiivne kõigis suurtes California ja Las Vegase rahamängudes ning lahkus kõikjalt suure kasumiga.

Vaid turniiridel jäi Barry edutuks. Kuigi ta jõudis regulaarselt rahadesse ning isegi võitis turniiri või kaks, polnud need siiski suurte rahadega tuntud turniirid. Samal ajal tegi ta tööd ka oma rahamängude oskuste kallal teistes pokkerivariantides. Nii jätkas ta seni, kuni uskus, et saab kõigis mängutüüpides võrdselt heale tasemele. See võttis aega 2003. aastani, mil premeeriti Barryt lõpuks turniirieduga, mida ta oli oodanud nii kaua. See oli Larry Flinti korraldatud Million Dollar Seven Card Stud turniir, kus kõik 8 mängijat tegid $125.000 suuruse sisseostu, mis moodustas miljonidollarilise auhinnafondi. Greenstein võitis turniiri ja viis koju $770.000. Sellest annetas ta kohe suure osa laste heategevusorganisatsioonile, mis aitab kolmandate riikide lapsi üle terve maailma. Samuti otsustas Barry saata välja laias laastus 400 tšekki, igaüks väärtuses 1000 USA dollarit, paljudele vabatahtliku töö organisatsioonidele. Tulemusena sai ta tosinate kaupa tänukirju ning Barry tundis, et on lõpuks ometi jõudnud oma eesmärgini. Barry oli alati tahtnud olla filantroop ja aidata inimesi, kes abi vajavad.

Sellest momendist alates otsustas "pokkeri Robin Hood" alati oma turniirivõidud heategevusorganisatsioonidele ära anda. See tegi kokku tohutu summa, kuna Barry võitis ära WPT põhiturniiri ning 1.2 miljonit dollarit. Ta oli turniiri alguses kaotanud suure osa oma stackist ning otsustas heita chipsijäägid reatõmbesse ja lennata koju. Pärast käe võitmist lõpetas ta selle päeva. Ta kordas sama rituaali järgmiselgi päeval, ning kui ta oli oma stacki kord juba tagasi saanud, otsustas ta minna võitma. Ning see juhtuski – Greenstein võitis oma esimese tähtsa pokkeritiitli ega saanud enam õnnelikum olla. Samal aastal võttis Barry vastu ka teise suurepärase autasu pärast $5000 Deuce to Seven Event WSOP-l, võites oma esimese käevõru.

Aasta hiljem kindlustas "*The Bear" oma teise käevõru. Seekord võitis ta $1.500 Pot Limit Omaha turniiri ning jälle läks ühele heategevusorganisatsioonile 150.000 dollarit. Vahepeal oli ta kirjutanud ka peatüki raamatule "Super System II". Alguses ütles ta pakkumise ära, kuna tundis, et teda ei paluta oma pokkerioskuste tõttu, vaid nime pärast. Pärast edukaid mänge suurimates rahamängudes Doyle Brunsoni kõrval paluti teda taas ning seekord tema pokkeriteadmiste tõttu. Pärast seda, kui ta oli lõpetanud peatüki "Super System II" tarvis, ei läinud kaua, kui Barry avaldas omaenda raamatu, ning aastal 2005 andis ta välja raamatu "Ace on the River". Nüüd kingib Barry raamatu koopia igale mängijale, kes teda turniirilt välja lööb. 2006. aastal võitis Barry teistkordselt WPT ning sai PokerStarsi meeskonna liikmeks.

Ka 2008 oli Barry jaoks hea aasta. Ta võitis selle aasta WSOP-l $1.500 Razz turniiril oma kolmanda käevõru ning jõudes kolmandat aastat järjest H.O.R.S.E. turniiril rahadesse (kahel korral finaallaud). Ja kuigi Barry on öelnud, et ta polnud kuigi kindel, kui kaua ta veel kõige kõrgemal tasemel pokkerit mängib, on ta viimaks pannud oma pokkerimängu täistuuridel käima. Nüüd ei vaadata sellele enam nii, nagu oleks see tema jaoks probleem. Greenstein on ka sage külaline pokkeri telesaadetes nagu näiteks High Stakes Poker. 2007. aastal tegi ta tuntuks kommentaari "LOL donkaments" . Kommentaar oli osa betist 2+2 foorumis, mis autasustas teda 10.000 dollariga. See motiveeris ka teisi premeerima Barryt tema seisukoha eest ning ta sai lisaks 27.000 dollarit heategevuse jaoks.

Tõenäoliselt võime me veel mõnda aega nautida Greensteini nii laudades kui ka pokkerishowdes. Isegi kui ta enam aktiivselt pokkerit ei mängi, lööb ta ikka kaasa paljudes pokkeriprojektides nagu näiteks ettevõte GreenBok, mille ta lõi koos oma kasupoja Joe Sebokiga. Võime vaid loota, et Barry jääb pokkerisse niikaua, kui ta jõuab rohkematesse finaallaudadesse. Lõpuks on selleks ka hea põhjus.

Mida Sa arvad?

VEEL LUGUSID

Other Stories