Henri Käsper jätkab EPT finaalturniiril pärast esimest päeva keskmisest suurema stackiga

Henri Käsper jätkab EPT finaalturniiril pärast esimest päeva keskmisest suurema stackiga 0001

Euroopa läbi aegade suurima auhinnafondiga pokkeriturniir Monacos sai eile oma avalöögi ning meil on rõõm teatada, et eestlane Henri Käsper jõudis edukalt teise päevani keskmisest suurema stackiga.

Eile mängitu oli turniiri esimese päeva esimene alagrupp, kus istus laudadesse kokku 396 osalejat. Kohe esimene päev paistis silma väga nimekate osalejate poolest, kellest tuntuimad olid näiteks Annette Obrestad, Dario Minieri, Daniel Negreanu, Phil Ivey, Tony G, Chris Ferguson, Barry Greenstein, Greg Raymer ja Patrik Antonius. Alustati keskmisest pisut suurema stackiga, nimelt anti igale osalejale 30,000 žetooni.

Päeva lõppedes jäi mängu 250 osalejat, nende seas ka Henri Käsper, kelle stack oli päeva lõppedes 73,400. Nüüd saab ta paar päeva puhata, et jätkata heitlust neljapäeval kirkaimate kohtade nimel. Henri ise võttis oma mängu PokerNewsi kommentaaride nurgas kokku järgnevalt:

"Alustasin muidugi konservatiivselt. Teine käsi callisin BBst väikest raise'i K6s-ga, sain K-le pihta ja riveris veidi value't ka... Jätkasin kohe järgmine käsi sama tihkelt - SBst sain paari limbi olemasolul odavalt JTga foppi näha - TT4 flop ja veel näpuotsaga nuppe juurde... Siis ei mänginud tükk aega ühtki kätt, kuni viimaks leidsin SBst KK - otsustasin ühe limbi ja väikese raise'i järel rahulikult sisse callida - 30K stackide mõtlesin pigem üllatusvõimele. Floppi T88 nägime kolmekesi, raise'ija pani uuesti veits üle poole panga ja callisin korra veel, mis tõenäoliselt oli viga - ka kolmas sell callis... Turn T ja kõik checkisid... Olin kolmanda calli pärast tõsiselt mures, eriti pärast T turni... River J ja checkisin veelkord ning see kolmas callija bettis 3500 nuppu ehk umbes täpselt panga... Vahelt tuli fold ja ma mõtisklesin asja üle tükk aega, lõpuks leidsin targema see olevat see käsi maha panna. Tagantjärgi pikemalt järgi mõeldes: a. mängisin seda kätt passiivselt ja kehvasti ning b. võis fold riveril ikkagi viga olla... Aga mis läinud see läinud...
Päeva käsi tuli 2. levelil (B 150/300) - leidsin utg AA ja tegin suht standardse 425 panuse - sain 2 calli laua kõige tõsisematelt mängumeestelt - üks buttonil ja teine BBs. Kõik loogiline. Flop T85 vikerkaar ja panustasin miski 825 umbes. Button call ja BB reraise 2825... Hmm... Päris keeruline lugu... Mingi AT või JJ peale ma teda ausalt öeldes panna ei osanud. Seega 2 paari või semibluff mingi draw'ga... Otsustasin turni vaadat - kui draw'sid hakkab kokku jooksma, siis äkki panengi käe maha - pikk päev veel minna...
Turn 3... Sell lajatab veel 6K sisse. Esimene mõte oli vastu lüüa, siis aga kaalusin asja ja otsustasin veelkord callida, sest:
a. veelkord - kui draw'd kokku jooksevad võin kaaluda foldi riveril ja mul on ikkagi ca 20K nuppe.
b. kui ei jookse on reaalne shanss, et ta ka veidi pelgab, rohkem ei tulista ja piisavalt soliidne pank saab rahumeelse lõpu.
c. kui draw'd kokku ei jookse, siis on tal muidugi võimalus ka bluffida, mida ta turnis minu suure reraise'i peale enam tegema ei mahu.
d. kui ta tõesti on mu'st kõvasti ees, siis võin riveril callimise kasuks otsustades ikkagi mingi arvestatava koguse nuppe säästa võrreldes turnis kõige sisse panemisega.
River 5 ja tüüp tulistab veelkord - 12325 umbes...
Olgem ausad - ainus käsi, mis tal minu veendumuse järgi võis olla ning mis ka minu AA tümaks teeb on 85 ning selle riski ma võtsin... Kutt muckis mu calli peale insta.
Ahjaa - kommentaariks veel niipalju, et preflop callides ei olnud sell üldse seda nägu, et tal flopi vastu miski eriline huvi on (mida eeldaks taskupaaridega) ning rohkem oli see just selline varase leveli instacall BBst mingite sooted või connected kaartidega..."

Kes soovib ennast Monacos toimuvaga kursis hoida, saab infot Pokernewsi live-ülekande lehelt, mis on leitav: https://www.pokernews.com/live-reporting/2009-ept-montecarlo/main-event/

VEEL LUGUSID

Seotud turniirid

Mida Sa arvad?