Pokkerilegend Phil Galfond

Pokkerilegend Phil Galfond 0001

Phil Galfond on 24-aastane Marylandis üles kasvanud ameeriklane. Pärast keskkooli lõpetamist astus ta Wisconsini ülikooli, kus asus õppima filosoofiat. Ent Galfond taipas peagi, et see ei ole tema kutsumus ning katkestas ülikooli pärast viiendat semestrit, et pühenduda täielikult oma suurimale hobile, pokkerile. Oma lühikese pokkerimängijakarjääri jooksul on Galfond saavutanud juba muljetavaldavaid tulemusi. Noort Phil Galfondi võib leida kõige kõrgemates Full Tilt Poker'i rahamängudes ning lahkub ta sealt sageli kena kasumiga.

Phil Galfond on alati olnud hasartmängualdis, ning kui ta kohtas keskkooli ajal sõpra, kes oli ühel suurel pokkeriturniiril võitnud $30.000, läks ta kohe õnge. Ta pani arvele $50 ja mängis paar $10 turniiri. Need sujusid päris hästi, ent Philil olid suured ambitsioonid ning ta tõusis $20 turniiridele. Paraku oli seda tema bankrolli jaoks pisut liiga palju, kuid oma järgmise $50-ga alustas Galfond sit & go laudades.

Ükskord andis sõber talle nõu, et tõeline raha pole mitte sit &go'des, vaid rahamängudes, ning Phil hakkas keskenduma nendele. Ta alustas 2006. aasta alguses $5/$10-ga ning kuna mäng sujus tulusalt, võttis ta ette mõned katsed $10/$20 laudades, mis aga ei alanud kuigi edukalt.

Pokkerilegend Phil Galfond 101

Galfond jätkas oma mängu arendamist, ta mängis palju, luges palju raamatuid, arutas mängu oma sõpradega ning veetis palju aega erinevates pokkerifoorumites. 2006. aasta suvel osales ta oma esimesel WSOP-l, kus tal eriti hästi ei läinud - Phil jõudis rahadesse vaid ühel turniiril. Tol suvel ei läinud Phili asjad üldse kõige paremini. Koos paari pokkerisõbraga jäi ta ühte majja, ning kiusatus katsetada mõnes kõrgemate panustega mängus oli liiga kõrge, et Phil oleks suutnud sellele vastu panna, ning see mõjus tema rahalistele ressurssidele üsna hävitavalt. Ent kui suvi oli möödas, hakkasid asjad kulgema paremuse poole ja varsti jätkas Galfond juba $25/$50 ja $50/$100 laudades. Samuti hakkas ta töötama oma Pot Limit Omaha oskuste kallal, sest ta nägi selles mängus isegi rohkem raha kui Hold'em'is. Alates tollest ajast on Philil ainult paremini läinud, ning nüüd võib teda leida mängimas Full Tilt'i kõrgeimates $500/$1000 laudades.

Isegi kui Galfond eelistab nüüd olla pigem rahamängumängija, teeb ta erandi WSOP-le. 2008. aastal ostis ta ennast sisse $5.000 Pot Limit Omaha (rebuy) turniirile, võitis selle ning esimese isikliku WSOP käevõru. Phil naudib väljakutseid ja on kindlasti tagasi WSOP-l ka sel suvel, et korrata eelmise aasta edu. Kahjuks ei saa ta aga oma käevõru kaitsta, kuna turniir eemaldati 2009 ajakavast.

Pokkerilegend Phil Galfond 102

Phili staatus andeka online rahamängijana ei möödunud märkamatult ning 2008. aastal GSN'i "High Stakes Poker'is" küsitigi Phililt, kas ta ei tahaks osaleda paaris episoodis. See seiklus ei töötanud aga Phili kasuks. Ta mängis väga konservatiivselt, ootas kannatlikult kätt ning jalutas lõpuks minema 20.000 dollari suuruse kasumiga. Järgmisel hommikul helistati Philile ja öeldi, et tal ei pole vaja enam showle tulla, kuna leiti "atraktiivsem" TV professionaal. See ei olnud Phili jaoks just kõige rõõmsam uudis, kuid vähemalt naasis ta koju kena kasumiga.

Phil Galfond on sisenenud ka ärimaailma, seades üles oma isikliku veebisaidi nimetusega bluefirepoker.com, mida Galfond ja mõned teised professionaalid varustavad treeningvideodega mängijate jaoks, kes soovivad oma mängu arendada.

Oma saidi ülespanemise põhjus oli see, et mitte ükski treeningsait ei pakkunud talle just seda rolli, mida ta oleks tahtnud mängida. Nii otsustas ta üles seada oma veebilehekülg, kus ta ise kõiki toiminguid kontrolliks. Ta pöörab enam tähelepanu materjali kvaliteedile kui kvantiteedile, ning hetkel on seal ainult kuus aktiivset proffi, kes lehekülge materjalidega varustavad.

2009. aastaks seadis Phil endale eesmärgi vähemalt korrata 2008. aasta edu. See ei tundugi utoopiline, nähes, kui edukas on viimane aasta Phil Galfondi jaoks olnud. Vastavalt statistikale võitis Phil möödunud aastal ligikaudu seitse miljonit dollarit online rahamänge mängides. Loomulikult tahab iga mängija rohkem ja Phil Galfondi puhul on see isegi pehmelt öeldud, kuid kerge tal kõiki neid professionaale seljatada ei ole.

Tema suurimad turniirivõidud on toonud talle sisse veidi alla ühe miljoni USA dollari. Phil Galfond elab hetkel Madisonis, Wisconsinis, ning asjast huvitatud daamidele olgu öeldud, et ta on veel vaba ja vallaline.

Pokkerilegend Phil Galfond 103

Mida Sa arvad?

VEEL LUGUSID

Other Stories