PokerNewsi top 10: pokkeri tipphetked televisioonis (vol. 1)

PokerNewsi top 10: pokkeri tipphetked televisioonis (vol. 1) 0001

Kuigi WSOP-d on eetrisse antud ühes või teises vormis 1970ndate algusest peale, on ainult viimase kümne aasta jooksul spordi- ja meelelahutusprogrammides näidatud professionaalset high-stakes pokkerit regulaarselt ning koos suhteliselt hiljutise "taskukaardikaameraga" on see äratanud huvi paljude vaatajate seas. Pole üllatav, et televisiooni vahendusel üle kantud pokkerihetkede esikümme keskendub peamiselt lähiminevikule, kuigi edetabelisse jõudis ka paar varasemat momenti. Järgnev nimekiri reastab eetris näidatud pokkerihetked nii ajaloolisuse kui ka dramaatilisuse põhjal. List koostati subjektiivselt nagu kõik omataolised, ja on seega vaieldamatult ümberlükatav.

Tänases osas vaatleme kohti kümnendast kuuendani.

10. "I Can Dodge Bullets, Baby" (WSOP 2005, ESPN)

Phil "The Poker Brat" Hellmuth'i kui pokkeriikooni staatuse tekkes mängis olulist rolli televisioonis näidatud pokkeri suurenenud populaarsus, muutes Hellmuthi üheks kõige tuntumatest pokkerimängijatest tavapubliku hulgas. Hellmuthi hüüdnimi tuleneb tema sagedastest tujudest laua ääres, millele meedias üle kantud turniiride jooksul on sageli pööratud erilist tähelepanu. Nii on Phil eetrisse paisanud niisugusi meeldejäävaid vihapurskeid nagu näiteks "Kui poleks õnnefaktorit, võidaksin ma iga kord" (2004 WSOP, ESPN); "Tüüp ei oska isegi pokkerit "veerida"" (2005 WSOP, ESPN); "Mori, kas sa lähed, et anda penalteid sellele **** või mitte?" (2007 Poker After Dark, NBC). Hellmuthi kõige unustamatum hetk televisioonis oli ikkagi 2005 WSOP esimeselt päevalt, kui laual olid kaardid A-4-4-Q ning Hellmuth pidi oma {a-Clubs}{k-Spades}-ga alla andma Frank Passatino {a-Diamonds}{a-Hearts}-le. Pärast kätt näitab Passatino oma kaarte, asetades Hellmuthi olukorda, kus viimane korraldas ühe meeldejäävaima stseeni oma abikaasale: "Kallis! Ma oleks pidanud selle käega välja lendama! Aga nad unustasid ühe asja – ma suudan kuulide eest kõrvale põigata, baby!"

9. "Late Night Poker" (Channel 4, 1999)

Wales'is toodetud Briti ühelauaturniiride sari. Kui show tegi avalöögi suvel 1999, oli see esimene näide pokkerist, mis andis vaatajatele võimaluse heita pilk mängijate taskukaartidele (laua all asuvate ja läbi klaasi filmivate kaamerate abil). Sari tõstis esile kommentaatorid, kelleks olid show looja Nic Szeremeta ning Ameerika pokkerimängija ja autor Jesse May, kes sai tuntuks kui "pokkeri hääl". Iseäranis mõjukas show telepokkeri ajaloos, mis mõjutas suuresti hilisemaid WPT ja WSOP ülekandeid.

8. Greenstein ja Eastgate läksid kaotsi Durrrrlandis (2009 "High Stakes Poker", GSN)

High Stakes Poker on alates oma debüüdist Game Show Networkis 2006 aasta alguses püsinud pokkerimängijate hulgas eriliselt populaarsena oma kütkestava high-stakes rahamängude esitlusega ning A.J. Benza ja Gabe Kaplani läbinägelike ja sageli naljakate kommentaaridega. Kõige unustamatumad käed showst võiksid olla näiteks teiselt hooajalt Gus Hanseni viite nelik vs. Daniel Negreanu maja (kuued viitega); Brad Boothi edukas semibluff kaartidega {4-Spades}{2-Spades}, mis põhjustas Phil Ivey taskukuningate mahaviskamise kolmandal hooajal; Sam Farha ässad Jamie Goldi kuningate vastu neljandal hooajal. Kuid ometi ei mõjunud ei osalenud isiksused, rakendatud strateegiad ega ka ükski käsi sel aastal nii efektselt, kui see, kus tuntud online-pokkeri high-stakes äss Tom "durrrr" Dwan võitis peaaegu veerand miljonit dollarit väärt poti kaartidega {q-Clubs}{10-Clubs}, viies nii Barry Greensteini {a-Hearts}{a-Spades}kui ka Peter Eastgate'i {2-Diamonds}{4-Hearts} foldile pärast floppi {2-Clubs}{10-Diamonds}{2-Spades}.

7. "The November Nine "(2008 WSOP finaallaud, ESPN)

See üllatas paljusid, kui 1. mail 2008 teatati, et 2008. aasta WSOP finaallaud lükatakse peaaegu nelja kuu võrra edasi ning mängitakse novembris, et teha "usutavalt live" ülekanne turniirist, mida vaatajad saaksid vaadata ilma lõpptulemust teadmata. Kahetunnist ülekannet ESPN'is vaatas peaaegu 50% rohkem inimesi kui eelnevate aastate finaallaudu. Kuna programmi haripunkt oli mõnevõrra summutatud (näidati ainult kaht kätt heads-up mängust võitja Peter Eastgate'i ja Ivan Demidovi vahel), oli vahest kõige dramaatilisem hetk shows esimese 15 minuti jooksul, kui Demidov kaartidega {a-Clubs}{q-Clubs}, kasutas edukalt oma positsiooni, et sundida pärast floppi {8-Diamonds}{10-Clubs}{j-Spades} foldima hetke chipliidrit Dennis Phillipsit, kel käes taskukaardid {a-Hearts}{k-Clubs}.

6. Yang üllatab agressiivsusega(2007 WSOP, ESPN Pay Per View)

Nagu 2006. aastal, korraldas ESPN WSOP finaallaua live ülekande ka 2007. aastal, kommentaatorite Ali Nejad'i ja Phil Gordon'iga. Jerry Yang (pildil) alustas finaallauda chipside arvu järgi seitsmendalt kohalt ning oma kommentaari alguses nimetab Gordon Yangi korduvalt "weak"-iks ja "very tight"-iks mängijaks, lisades veelgi, et "peaaegu ilma erandita" peavad kõik, kellega ta oli vestelnud, Laoses sündinud California elanikku kõige kehvemaks mängijaks finaallaua üheksa osaleja seas. Nõnda aitas Gordon tahtmatult kaasa kõige vapustavamatele kätele, mida eetris kunagi on näidanud. Puhta agressiooniga võttis Yangil aega 14 kätt (võites neist kuus), et saada chipliidriks ilma kordagi kaarte avamata. Kaardikaamera puudumine suurendas draamat veelgi. Yang näitas oma kaarte alles viieteistkümnendas käes, kui ta lõi endist chipliidrit Philip Hilm'i, ning veel kuus kätt hiljem, elimineerides Lee Watkinsoni. Mängitud ei olnud veel isegi kolme ringi, kui niinimetatud nõrgimal, kõige tightimal mängijal lauas olid äkitselt käes pooled chipsid!

Järgmises osas vaatleme kohti viiendast esimeseni.

Mida Sa arvad?

Register to leave a comment

VEEL LUGUSID

Other Stories