Varssavi EPT võitja selgunud

Christophe Benzimra

203 mängijat tulid möödunud nädalal maailma kõigist nurkadest Varssavisse kokku, eesmärgiks PokerStars.com European Poker Tour tiitel. Pärast peaaegu nädal aega kestnud tõsist turniiripokkerit olid kõik chipsid Prantsuse ettevõtja Christophe Benzimra (pildil) käes.

Kaheksa mängijaga finaallaud algas suurte stackide ja kõrgete lootustega. Esimene väljalangeja - Anatoly Gurtovoy – selgus juba 15 minuti pärast. Mõne minuti möödudes lahkus ka Alexander Klimashin, kes pidi leppima seitsmenda kohaga.

Alles jäänud kuus meest mängisid mitu tundi, enne kui halva juhuse tõttu elimineeriti teise päeva chipliider Clayton Mozdzen. Laua ühele aktiivseimale mängijale sattusid taskukaartidena kätte AK ning kuna lauda ühtki olulist kaarti ei tulnud, võitis käe ässapaari omav Alfio Battisti.

Turniiri värvikaim käsi mängiti five-handed tegevuse käigus. Tohutu stackiga ukrainlane Vaserfirer raises 70.000. Ruslan Prydryk tegi kolmikbeti ning Benzimra läks all in, mille Vaserfirer callis. Nüüd pani kõik järelejäänud žetoonid mängu ka Prydryk. Seis oli pingeline, sest kõigil kolmel oli käes tugev paar: Vaserfireril: {A-Clubs}{A-Diamonds}, Prydrykil {Q-Clubs}{Q-Spades} ja Benzimral {J-Clubs}{J-Hearts}. Pikselöögina mõjus flopis lauale asetatud {J-Diamonds}. Hiigelpott läks Benzimrale ning viienda koha omanik Prydryk pidi minema koju.

Edasi kulges mäng välkkiire tempoga, ent ilma suuremate duubeldamisteta. Vaid üks õnnelik split venitas pisut four-handed mängu.

Siis aga tõstis PokerStars proff Luca Pagano panuse 110.000-le, millele Battisti vastas re-raisega 400.000. Nüüd läks Pagano all-in, mille tema kaasmaalane ära callis. Võidukalt näitas Pagano kaarte {A-Diamonds}{K-Hearts} oponendi {A-Clubs}{Q-Spades} vastu, kuid paraku ei olnud saatus tema poolel ning Battistile floppas emand. Paganol tuli seekord piirduda neljanda kohaga.

Terve päeva chipliidri positsiooni hoidnud Oleksandr Vaserfirer pidi aga agressiivsele Battistile alla vanduma. Tema stack pudenes laiali ning ka kaart ei jooksnud piisavalt hästi. Kui ta lõpuks kaartidega {A-Clubs}{8-Hearts} all-in läks, callis Battisti {A-Hearts}{K-Spades}-ga ning ukrainlast ei päästnud ka lauakaardid. Tema lahkumine kolmandal kohal valmistas ette heads-up mängu Benzimra ja Battisti vahel.

Kumbki mees polnud ilmselgelt huvitatud öö läbi mängimisest ja turniiri lõpuni kulus ainult pool tundi. Võitja selgus finaalkäe flopis {A-Clubs}{7-Clubs}{5-Clubs}. Alfio Battisti panustas 300.000, Benzimra tegi raise'i 900.000-le. Battisti viivitas veidi, enne kui lükkas mängu kogu chipsikuhja, mille Benzimra koheselt ja ühemõtteliselt callis. Ta näitas kaarte {A-Diamonds}{7-Spades} - top kaks paari, samal ajal kui Battisti {K-Clubs}{10-Hearts} mastivõimalus iga hetkega kahanes. Diiler avas turnis {8-Hearts} ja riveris {5-Hearts}, mäng oli otsustatud ning Benzimra krooniti tšempioniks.

Benzimra sõnul pole pokker talle rahategemine, vaid pigem meelelahutus. Ta võitis 1.439.170 Poola zlotti ja €10.000 pääsme järgmisel kevadel toimuvale EPT Grand Final Monte Carlos ning kindlasti kuuleme temast üht-teist ka vahepeal.

Mida Sa arvad?

VEEL LUGUSID

Other Stories