Eestlane võitis FTOPSi turniiri ja $300 000!

omadjoped

Täna lõunal tegi ajalugu Eesti pokkerimängija Janar Kiivramees alias "OmadJoped", kes võitis esimese eestlasena FTOPSi turniiri. Auhinnaraha tõi Eesti läbi ajaloo suurim online-turniirivõit tervelt $300 000, millega sai löödud ka "igivana" Marek Kolgi rekord suurima turniiricashi osas!

Full Tilt pokkeritoas toimuv FTOPS (üldarvult neljateistkümnes) on üks tähtsamaid online-pokkeriturniiride festivale maailmas. Janar Kiivramees oli edukas arvult 12. turniiril, kus $1000+60 buyin'i juures mängiti tema lemmikmängu Texas Holdem 6-max NL. Turniir vältas 9 tundi ja 17 minutit ning sellel osales 1366 mängijat. Tuntuimatest maailma pokkeriässadest osalesid sellel turniiril näiteks Allen Cunningham, Huck Seed, Erick Lindgren ja Jeff Madsen.

"OmadJoped" jõudis finaallaud küll chiplooserina, kuid sai seal hädavajaliku duubli A-K vs. A-Q, turn kuningas. Edasi läks juba libedalt. Kaalutlevalt, väga professionaalselt ja agressiivselt mänginud Janar võitis peagi pocket kümnetega vastase ässa ja kuningat (preflop all-in), lauda rida.

OmadJoped käsi TOP4
OmadJoped käsi TOP4

Seejärel sõitis "OmadJoped" üle ameeriklasest "amak316"-st, kes bluffis usinalt emanda ja kuuega ning pärast imekombel riveril tabatud emandat läks all-in. Janar pidi pisut mõtlema, kuid callis siiski pocket kuningatega ära ja heads-up algas seisus, kus eestlasel oli umbes 2,5 korda rohkem žetoone kui vastasel.

OmadJoped käsi TOP3
OmadJoped käsi TOP3

Otsustav jaotus ei lasknud ennast pikalt oodata - pärast floppi {2-Diamonds}{3-Clubs}{6-Clubs} olid mõlemad mängijad all-in. Janari finaalivastane Itaaliast "neverbluff67" näitas top-paari ({6-Diamonds}{5-Hearts}) ning "OmadJoped" kahte ülekaarti mastitõmbega ({J-Clubs}{10-Clubs}).

Turn: {J-Hearts} - Janar sai kõrgema paari,
River {A-Hearts} - Midagi ei muutu!

OmadJoped finaalikäsi
OmadJoped finaalikäsi

FTOPS Event #12 Texas Holdem NL 6-handed $1,060
Lõppjärjestus ja auhinnarahad
1. "OmadJoped" (Eesti) - $300 000
2. "neverbluff67" (Itaalia) - $198 000
3. "amak316" (USA) - $138 300
4. "BLUFFforRENT" (USA) - $105 000
5. "Wretchy" (USA) - $72 750
6. "hikkespet" (Norra) - $49 500

PokerNews Eesti meeskond soovib Janarile palju õnne - Sa jõudsid saavutuseni, milleni pole ükski Eesti mängija veel jõudnud! Tubli, hästi mängitud, suurepärane esitus ning kindlasti mitte viimane kordaminek. Tuletame meelde, et Janar Kiivramehe nimel on ka selle aasta eestlaste suurim kordaminek live-pokkeris: WPT finaallaud Küprosel. Kas võime teda peagi kohata mängimas juba Full Tilt Poker profitiimis?

Mida Sa arvad?

VEEL LUGUSID

Other Stories