Heidaks hoopis pokkeri kui oskusmängu kõrvale?

pokker kui oskusmäng

Alates UIGEA (Unlawful Internet Gambling Enforcement Act) jõustumisest kolm aastat tagasi on advokaadid püüdnud pokkerit teistest hasartmängudest eristada.

See tundub mõistlik. Pokkerimängijatena tunneme me uhkust, et meie edu – virtuaalse või füüsilise laua taga – baseerub meie analüütilisele meelele. Meid solvab, et pokker on pandud samasse patta teiste kasiinomängudega, mis parimal juhul pakuvad vaid võimalust kellegi šansse suurendada.

Ent kui palju ka pokkeri oskusmänguks kuulutamine meie ego ei tõstaks, võiks selle variandi korraks kõrvale heita ning keskenduda terviklikule pildile. Poliitiliselt oleks see tark tegu.

Enamikele poliitikutele ei lähe põrmugi korda, mida pokker endast tegelikult kujutab. Neil on ükskõik, kas sa betid, flat-callid või check-raised. Nad ei arvesta millegagi, mis toimub pärast floppi. Nemad pööravad tähelepanu vaid potti pandud rahale ning see muudabki pokkeri hasartmänguks, vahet pole, kui palju mängus oskustest sõltub.

"Ametlik dokument, mis kinnitab, et pokker on oskusmäng, omab tähendust ainult meile, pokkerimängijatele," ütles Interaktiivse Meedia Meelelahutuse ja Mängu Assotsiatsiooni esimees Joe Brennan Jr.. "Kongressile ei tähenda see midagi. Nemad ütlevad, et “oskusmäng või õnnemäng, igatpidi on hasartmäng”."

Poliitiliselt võiks legaliseerimise ja reguleerimise poole püüeldes olla mõistlik aktsepteerida bingolotot, kasiinomänge ja teisi hasartmänguvorme oma partneritena.

Kongressis ei ole kaht eraldi seadust, mis hasart- ja oskusmänge reguleeriks: senaator Robert Menendezi (New Jersy - demokraadid) internetipokkeri ja oskusmängude regulatsioon, tarbijakaitse ning jõustumise seadus Senatis; ning esindaja Barney Franki (Massachusetts - demokraadid) internetihasartmängu regulatsioon, tarbijakaitse ja jõustumise seadus Esindajatekojas.

Nagu näha, tunnistab Senat pokkerit oskusmänguna, kuna Esindajatekoda seda ei tee. Oleks pokkeriadvokatuuri teha, kumba regulatsiooni valida, poleks probleemi – loomulikult otsustataks Menendeze variandi kasuks. Kuid Frankil on piisavalt jõudu, et suruda läbi vaidlusttekitav õigusakt, ning paraku ei hooli ta sellest, kas pokker on oskusmäng või mitte.

"Minu jaoks pole vahet," rääkis Frank mulle jaanuaris. "Mul on ükskõik, kas see on oskusmäng või puhas õnn. Pole minu asi, kas inimesed tahavad mängida pokkerit või gin rummit või pinochle't."

Franki jaoks on hasartmäng isikliku vabaduse asi.

Juhul, kui online pokkeri tööstus ei suuda oskuse faktori tähtsust läbi suruda, tuleb luua ühine rinne teiste mängudega.
Pokkerimängijate Allianss tegi hiljuti koostööd Rahvusliku Tõuhobuste Võiduajamise Assotsiatsiooniga, et lükata nii edasi UIGEAle allumise tähtaega.

Edasised koostööd võiksid aidata internetipokkerit rohkem kui lihtsalt eraldumine õnnemängudest, mis nii palju oskusi ei nõua. Kui kongressmenid, sh. Frank, tahavad niikuinii panna pokkeri ühte patta kõikide teiste hasartmängudega, miks mitte siis moodustada suuremat jõudu, ühinedes õnnemängude toetajaskonnaga.

Enamikes riikides on internetipokker aga õnneks veel seaduslik. Tee oma valik meie pikast online pokkeritubade nimekirjast ning liitu mõne mänguruumiga juba täna.

Mida Sa arvad?

VEEL LUGUSID

Other Stories