Berliini EPT rööv diileri pilgu läbi: nüüd tean, mis on UTG

Berliini EPT rööv

“Nüüd ma tean, mida “under the gun” tegelikult tähendab,” naljatas Soome diiler Jonna Nissinen, kes EPT röövi ajal Spielbank Berlin kasiinos viibis. Nissinen tallati järgnenud paanikas jalge alla.

Hetkel, kui mürgel algas, istus Nissinen oma lauas turniiriruumi varuväljapääsu lähedal. Paanika puhkes kohe, kui mängijad taipasid,et tegemist oli relvastatud rööviga; ühtegi lasku ei tulistatud, kuid ilmselt oli keegi hüüdnud, et röövijatel on pomm (mida tegelikult polnud).

“Soome mängija Juha Lauttamus tuli minu laua poole ja ma küsisin temalt, mis on lahti. Ta karjus, et “tundub olevat rööv, jookse, Jonna!” kuid ma polnud piisavalt kiire,” selgitas Nissinen. Vähemalt 500 inimesest koosnev paanikasse sattunud rahvamass tormas sissetungijate eest ainukese väljapääsu poole, sinna, kuhu oli paigutatud Nissineni laud.

“Minu laud lükati ümber ning ma jäin seina ja laua vahele kinni ning siis jooksid kõik üle minu,” kirjeldas Nissinen jubedat hetke. “Üks Vene mängija kukkus mulle peale, kuid siis päästis mind üks teine venelane.” Nissineni sõnul oli see galantne rüütel Vene high-stakes mängija, kelle nime ta paraku ei tea.

“Ta lõi teist venelast rusikaga kõhtu, et teda minu pealt ära saada ning seejärel tõmbas ta mind üles ja aitas mul väljapääsu läbida,” täpsustas Nissinen.

“Ma kaotasin segaduses oma kingad. Jooksin sukkis välja ja jõudsin viimaks kasiino tervisekliinikusse, kus mind kokku lapiti,” ütles ta. Kui paanikas rahvahulgad on inimesi surnuks tallanud, siis õnnelik Nissinen pääses minema vaid sinikate ja šokiga.

“Ma näen välja ja tunnen end nii nagu oleks rekka minust üle sõitnud," ütles Nissinen enam kui 24 tundi pärast intsidenti. Samuti ütles ta, et kasiino diilerid naljatavad nüüd, et lõpuks ometi said nad teada, mida tähistab pokkeritermin “under the gun”.

Katsumuse tegi läbi ka Soome professionaal Juha Helppi. Tema kükitas pokkerilaua alla, kuid õnnetul kombel asus see alal, kus peeti naiste turniiri.

“Naistemass jooksis vaesest Juhast põhjalikult üle,” naeris Nissinen. Õnneks sai kannatada ainult Helppi uhkus.

Nissineni väitel võttis üllatavalt kaua aega enne, kui politsei kohale jõudis. Teda muutis ka kurvaks turniiri korraldajate otsus mitte maksta turvameeste relvalubade eest, mis tähendas, et kasiino turvameeskond oli relvastamata. “Mida nad saavad teha, kui relvastatud röövlid kasiinot ründavad?” küsis ta.

Nissinen ütles, et kuuldavasti olnud seal kuus revolvritega ja teatud sorti mõõkade või pikkade nugadega relvastatud maskeeritud röövijat. EPT pressiteates öeldi aga, et kasiinosse sisenesid neli püstolite ja matšeetedega meest. Üks teine allikas mainis kuute meest, kellest kaks seisid kasiinost väljaspool. “Üks neist sihtis revolriga naist, kes seisis registreerimislaua juures ja ütles, et anna meile raha!” seletas Nissinen.

Nissinen paljastas ka röövitud summa suuruse: €220 000, nii et mõnedes allikates nimetatud 1,1 miljonit eurot on selge liialdus. Raha ja mehed on ikka veel kadunud, kuid Nissinen usub, et nad saadakse kindlasti kätte. “Ilmselt olid nad amatöörid. Ma kuulsin, et nad olid võtnud maskid maha turvakaamerate ees, nii et nende identifitseerimine ei tohiks liiga raske olla,” ütles diiler.

Täpsemalt loe Coinflip.com'i kodulehel!

Mida Sa arvad?

VEEL LUGUSID

Other Stories