Pokker kuulutati Leedus ametlikult spordiks!

Leedu

Kui Eestis alustati sellel nädalal ligipääsu piiramist populaarsetele pokkeritubadele, siis seevastu Leedus kuulutati pokker ametlikult spordiks!

Otsust on positiivsete sõnadega toetanud paljud sportlased ning spordialade funktsionärid. Nii kolmekordne kanuusõidu maailmameister Alvydas Duonėla kui Leedu Korvpalli Föderatsiooni peasekretär Mindaugas Balčiūnas avaldavad lootust, et pokkeri kuulutamine spordiks muudab inimeste hoiakuid ning väärarusaama, et pokker on hasartmäng. Balčiūnas'e sõnul nõuab edukaks pokkerimängijaks saamine suurel määral eneseharimist, tugevat tööd ja erialase kirjanduse lugemist ning teda ei saa võrrelda ühegi traditsioonilise kasiinomänguga.

Leedu päritolu ärimees ning maailmakuulus pokkeriäss Tony G kiidab valitsuse sammu, mis näitab et pokker tõesti erineb kasiinomängudest ning seda ei saa võrrelda loteriiga. "Leedulased ei ole rumal rahvas ning suudavad eristada mänge, kus on võimalik saavutada edu nendest, kus saab ainult kaotada", kinnitab Tony ning lisab, et pokkeri kuulutamine spordiks aitab kindlasti võita uusi rahalisi toetajaid teistele spordialadele nagu jalgpall ja rägbi ning Leedu korvpallihiidudele Kaunase "Žalgiris'ele" ja Vilniuse "Lietuvos rytas'ele".

Palju õnne meie sõpradele Leedus!

Toimetuse märkus: Kindlasti hakkab pokkeri tunnistamist spordialaks taotlema ka Eesti turniiripokkeriklubisid ühendav organisatsioon. Kui oled üle 21-aastane ning soovid anda oma panuse Eesti pokkeri heaks, liitu Sulle meelepärase pokkeriklubiga kohe!

Mida Sa arvad?

VEEL LUGUSID

Other Stories