Pokkerist sai ametlikult oskusmäng

holden

Rahvusvaheline pokkeriföderatsioon (IFP) sai eelmise nädala lõpus üheaastaseks. Sünnipäevakingiks osutus vastuvõtmine Rahvusvahelisesse Mõttemängude Liitu (International Mind Sports Association ehk IMSA), kuhu kuuluvad ka male ja bridž.

IFP presidendi Anthony Holdeni (pildil) sõnul oli tegu pokkeri jaoks väga olulise arenguga. "See on suur edasisamm meie püüdlustes selgitada igal pool maailmas, et pokkeri näol on tegu oskusmänguga. Aja jooksul peaks see omakorda vabastama pokkeri riiklikest sekkumistest ja muudest ebavajalikest piirangutest," märkis Holden.

IMSAsse vastuvõtmine tähendab, et pokker pääseb püünele ka 2012. aasta Londoni olümpial. Nimelt korraldatakse samal ajal Londonis mõttemängude MM, mille kavva kuulub ka IMSA värskeim liige pokker.

"Mul on hea meel tervitada värskeimat IMSA liiget pokkerit. Male ja bridži kõrval IMSA ürituste kavva kuulumine tõestab maailmale, et pokker on strateegilisi oskusi nõudev mõttemäng," ütles IMSA president Jose Damiani.

IFP nõukogu liige, maailma üks tuntumaid ja lugupeetumaid pokkerimängijaid Doyle Brunson pidas IMSAsse vastuvõtmist suurepäraseks. "IFPd tuleb tänada ja õnnitleda. Ajalugu tunnistab tulevikus, et see oli pokkeri jaoks väga oluline samm," lausus Brunson.

"Meie mäng on igal pool maailmas pidanud silmitsi seisma riiklike meetmete ja teiste takistustega. Ometi on ilmne, et pokkerimäng nõuab inimeselt oskusi, mida ei saa piiritleda valmidusega õnne proovida," teatas Brunson.

Päev pärast IMSAsse vastuvõtmist esitas IFP taotluse liitumaks SportAccordiga, mis ühendab enam kui 150 rahvusvahelist spordialaliitu.

Viide originaalartiklile: http://www.ohtuleht.ee/index.aspx?id=377004

Mida Sa arvad?

VEEL LUGUSID

Other Stories