Eesti esimene päris OMA pokkeriraamat valmib 11. juunil!

pokker

11. juunil näeb ilmavalgust esimene Eesti autorite kirjutatud pokkeriraamat ”Pokker: eesti proffidelt eesti mängijatele", mille autoriteks on 11 tunnustatud mängijat ja oma ala spetsialisti: Andres Burget, Hannes Namsing, Imre Leibold, Kaur Mägi, Lennart Vahemets, Marek Kolk, Priit Türner, Rainer Roomet, Runnar Linderpuu, Sven Reimaa ja Sander Laprik.

”Pokker: eesti proffidelt eesti mängijatele” on mahukas enam kui 350-leheküljeline ning Eestis ainulaadne teos. Autorid ei õpeta ainuüksi pokkerit paremini mängima, vaid olema edukas kõiges, mis pokkerit puudutab, ning annavad võimaluse heita pilk eduka Eesti pokkerimägija mõttemaailma.

Raamatu tuumaks on enimlevinud pokkerimängude õpetused; lisaks käsitletakse nii ühe- kui mitmelaua turniiride mängimise põhilisi aspekte. Iga autor on kirjutanud peatüki mänguliigi kohta, mida ta kõige paremini valdab. Nii õpetavad Texas NL Holdemit selle ala tipud Rainer ”Ranka” Roomet ja Priit "Estpatrick” Türner; Texas Limit Holdemit ülikogenud Marek Kolk ning Eesti üks hinnatuim Heads-Up'i proff Sander ”Codecci” Laprik räägib üks ühe vastu mängitava pokkeri iseärasustest. Segamängude ekspert Kaur ”Risti” Mägi kirjutab Omahast ning läbi aegade edukaim Eesti turniiriproff Imre Leibold Stud'ist ja Razzist. SNG-turniiridel peatub Eesti pokkerikommuuni üks värvikamaid tegelasi Sven ”Svenza” Reimaa ning multiturniiridel viimaste aastate üks tõusvaid tähti Runnar Lindepuu. Internetipokkerist ning selle iseärasustest kirjutab PokerNewsi eestvedajate ringi kuuluv Hannes ”Maheaatom” Namsing ning live-pokkerist (sh kodumängudest ja nende korraldamisest) Eesti sportliku pokkeri isaks tituleeritud Andres Burget. Tõenäosusteooria alustest kirjutab Lennart ”LenC” Vahemets.

Raamat on sobilik nii edasijõudnutele kui ka algajale, kes teeb mängijana oma esimesi samme. Milline näeb välja pokkerilaud, millised on käigud ja kombinatsioonid ning käte tugevusjärjestus – ka vastused niivõrd lihtsatele küsimustele koos vajalike joonistega on olemas. Selgitamaks pokkeris kasutatavaid mõisteid, on autorid lisanud raamatusse põhjaliku 35-leheküljelise pokkeriterminoloogia sõnastiku. Lisaks annab raamat lugejale ülevaate pokkerimängu ajaloost ja tutvustab kuulsate pokkerimängijate elulugusid. See raamat ei õpeta Sind ainuüksi pokkerit mängima, vaid ka mõistma, mida pokker olemuselt kujutab. Pokkeriraamatu eesmärgiks ei ole ahvatleda mängijaid laudadesse ega ülistada sellel alal tegutsevaid ettevõtteid, vaid jagada teavet mängu olemusest, õpetada õigesti mängima ning teavitada mängijaid ka võimalikest ohtudest. Raamat peaks kuuluma nii iga tõsise pokkerimängija kui lihtsalt sellest mängust ja pokkerifilosoofiast huvituva inimese raamaturiiulisse.

Mida Sa arvad?

VEEL LUGUSID

Other Stories