Negreanu ei usu Hellmuth'i võimalustesse WSOP-l

Daniel Negreanu

2007. aastal võitis Phil Hellmuth WSOP-l rekordilise üheteistkümnenda käevõru ning seda harukordset saavutust imetlesid ka teised kuulsad profid. Nüüd arvab aga pokkeri superäss Daniel Negreanu (pildil), et tõenäoliselt jäi see võit Hellmuthil ka viimaseks.

Intervjuus ajakirjale Poker Player kirjeldab Negeranu pokkeriässade omavahelisi WSOP kihlvedusid. Ta leiab, et proffide seas sõlmitud kihlveod käevõrude võitmise peale toovad pokkerile kokkuvõttes palju head. Nad motiveerivad rahakaid ässasid andma endast maksimumi, sest vastasel juhul ei oleks loota, et Phil Ivey või Tom Dwan'i masti mehed nende jaoks odavaid WSOP turniire just kuigi tõsiselt võtaksid. Arvestage ise, et nii mõnegi kolmepäevase turniiri võitja WSOP-l teenib vähem kui need mehed ühe jaotusega mõnes Full Tildi kõrgeimas rahamängus...

Negreanu väitel on paljud profid teinud panuseid, et hetkel maailma pokkerimängijate rahalisti tipus olev Phil Ivey ületab Hellmuthi saavutuse 7,5 aasta jooksul. Phil Ivey'l on hetkel 8 käevõru; kolm vähem kui Hellmuth'il, kuid näiteks viimased kolm käevõru on ta teeninud viimase kahe aasta jooksul suure osalejatearvuga turniiridel. Kui Ivey on väga universaalne mängija, siis Hellmuth on oma võidud saanud ainult Texas Holdem'is (nii limit, por limit kui no limit panustamisviisiga). Küsimusele, et kas Hellmuth võidab veel käevõrusid, vastab Negeranu "Tõenäoliselt mitte. Probleem on selles, et Hellmuth on tugevaim mängus, kus seda on ka enamus teistest mängijatest. Noored mängijad on oluliselt paremad kui varem ning turniiridest osavõtjate arvud on suured. Hellmuth ei võida kunagi Stud-turniiri, kuna hetkel ei saa ta sellest mängust lihtsalt aru."

Negeranu tõstab ka teistes küsimustes esile asjalolu, et noored mängijad on tugevamad kui kunagi varem ning mängivad paremini kui mitmedki vanad mängijad. Ta oli oma väitel šokeeritud, et kedagi noortest ässadest ei hääletatud mängima WSOP Tournament of Champions turniiril. "Minu arvates on nad lihtsalt paremad kui vana-kooli mehed nagu Sam Farha või TJ Cloutier", kommenteeris Negeranu. "Ma läksin pärast tõeliselt rasket $25,000 six-max turniiri noorte proffide Dan ‘djk123’ Kelly ja Jason Somerville vastu mängima tšempionite turniiri ning see tundus esimese kõrval ikka tõeliselt lihtne. Ma olen noortelt mängijatelt palju õppinud ning ajaga kaasas käinud, kuid nemad mängivad ikka vanamoodi."

Ehk - kõik sõltub eeskätt sellest kui kiirelt suudab Ivey võita järgmised kolm või neli käevõru. Ärgem aga unustagem, et tema ja Hellmuthi vahel on veel kolm meest: Doyle Brunson, Johnny Chan ja Johnny Moss. Kuigi Moss on juba 15 aastat surnud ja Brunson viimasel ajal üsna vana ja väsinud, ei tasuks Chan'i kindlasti alahinnata. Lisaks on Ivey'ga võrdselt 8 käevõru ka Erik Seidel'il, kes on alati olnud heas vormis ning suudab mängida edukalt nii noorte kui vanade meeste vastu.

Täielikku intervjuud PokerStars Team Pro kuulsaima liikmega ning oma mängijakarjääri jooksul üle 12,7 miljoni dollari teeninud tuhandete pokkerimängijate iidoliga saate lugeda siit.

Mida Sa arvad?

VEEL LUGUSID

Other Stories