Eesti edukaimad mängijad - ikka Imre Leibold ja Marek Kolk

imre leibold

Kui üleeile vaatlesime maailma edukaimate pokkerimängijate poolt teenitud summasid, siis täna piilume raharulle, mida on suutnud kokku veeretada Eesti pokkerimängijad. Selle tabeli tipus on endiselt PokerNews'i juhtfiguurid Imre Leibold (pildil) ja Marek Kolk.

Küll on mehed omavahel kohad vahetanud. Jaanuaris Unibeti pokkeritoaga profilepingu sõlminud Imre Leibold ($377,739) on viimase aasta jooksul korjanud kaks EPT kõrvalturniiri finaallauda, ühe Unibet Openi finaallaua, Eesti meistrivõistluste põhiturniiri kolmanda koha (põhiturniiri auhinnarahad ei kajastu teadmata põhjustel tabelis) ning cashi Monte Carlo EPT-l, mis tõid sisse kokku üle 140000 dollari. 2006. aasta võimsalt Eesti edukaim pokkerimängija Marek Kolk ($371,831) saab panna vastu vaid Olympic Anniversary Tour 2009 teise koha ning ühe Unibet Open kõrvalturniiri finaallaua, kuid võrreldes Imrega on ta ka oluliselt vähem mänginud. Kolmandal kohal paikneb turniiripokkeri edukaim mainekujundaja ja 2009. aastal Eesti pokkeripersooniks valitud Henri Käsper ($224,729), kes figureerinud aastaid Eesti edukaimate turniiriässade hulgas. Henri selle aasta parim saavutus pärineb Monte Carlo EPT-lt, kus teenitud 34. koht tõi sisse 35000 eurot.

Edasi - regulaarne turniirimängija ning cashgame spetsialist Aleksandr Arutjunov ($167,336) ning 2009. aasta Eesti parimaks pokkerimängijaks valitud Janar Kiivramees ($139,351), kes on universaalne tippmängija nii turniiripokkeris kui cashis; nii internetis kui lives. Hämmastaval kombel ei ole aga Olympic Online pokkeritoa profitiimi kaptenil näidata ette ühtegi arvesseminevat live-turniiricashi 2010. aastal. Kuues on Tallinna EPT-l eestlastest parima tulemuse saavutanud Vallo Maidla, kes on samuti väga staažikas ja kogenud pokkerimängija ning silmapaistev live-cashgame ekspert.

Seitsmendal kohal paikeb maineka Russian Poker Tour Riia osavõistluse võitnud Aleksandr Kuperman (auhinnaraha arvestamisel on arvestatud sõlmitud diili) ning kaheksandal jaanuaris Pot Limit Omaha Eesti meistriks kroonitud pika mängijakogemusega Kristjan Rummel. Eesti parima naismängija Kairit Leiboldi (kes oli sellel aastal ainuke WSOP-l cashinud eestlane) leiame üheksandalt kohalt ning esikümne lõpetab staažikas pokkeriharrastaja Aleksandr Klepatš. Esikümne liikmetest neli on PokerNewsi ja kolm All-Linna pokkeriklubi liikmed ning peamiselt on tegemist elukutseliste mängijatega.

Eesti turniirimängijate esikümme Hendon Mob andmetel:
1. Imre Leibold (PokerNews Turniiripokkeri Klubi) - $377,739
2. Marek Kolk (PokerNews Turniiripokkeri Klubi) - $371,831
3. Henri Käsper (Turniiripokkeri Klubi All-Linn) - $224,729
4. Aleksandr Arutjunov - $167,336*
5. Janar Kiivramees (Turniiripokkeri Klubi All-Linn) - $139,351
6. Vallo Maidla - $116,338*
7. Aleksandr Kuperman (PokerNews Turniiripokkeri Klubi) - $78,883
8. Kristjan Rummel (Turniiripokkeri Klubi All-Linn) - $70,546
9. Kairit Leibold (PokerNews Turniiripokkeri Klubi) - $63,794
10. Aleksandr Klepatš - $62,860*
*Mängija ei kuulu pokkeriklubisse või on tema klubiline kuuluvus teadmata.
P.S. Tabeli kolmandalt kohalt on eemaldatud Soome pokkeräss Jukka Juvonen ($366,388), kuna tegemist ei ole Eesti kodanikuga ning põhjus, miks ta on tabelis märgitud Eesti mängijana, ei ole teada.

Vaatame ka pisut esikümnest edasi. High-stakes mängijad Lauri Meidla ja Rikard Relander on vastavalt 14. ja 15. kohal. Naisi on esimese saja sees neli - lisaks Kairitile Katri Käsper (40.koht - $10,728), PokerStars Baltic Festivalil ilusat mängu näidanud Kristina Illak 59. ($5,702) ja Ilona Tammel (95. koht - $2,265). Viimase aasta parim online cashgame mägija Tunnet Taimla on 48. ($7,473), Eesti turniiripokkeri isaks tituleeritud Andres Burget 68. ($4,657) ning Eesti Turniiripokkeri Föderatsiooni president Marek Reinaas 98. ($1,992). Tabelist leiame ka vähemalt ühe Eesti mõistes "alaealise" mängija, kes on saanud mängida ainult välisriikides, kus lubatud vanus on 18. Praha Unibet Openi kõrvalturniiridel saavutatud kaks auhinnalist kohta annavad 2008. aasta Online Pokkeri Eesti Meistrivõistluste põhiturniiri tšempionile Madis Eritile üldises pingereas 52. koha ($6,620).

Toimetuse märkus: Eesti edukaima turniirimängija Imre Leiboldi vastu saad mängida Unibeti pokkeritoas. Kõiki PokerNewsi kaudu liitunuid ootab eksklusiivne €1000 deposiitboonus!

VEEL LUGUSID

Other Stories