Neli eestlast jätkavad Barcelona EPT põhiturniiril

Neli eestlast jätkavad Barcelona EPT põhiturniiril 0001

Üleeile alanud Barcelona EPT põhiturniiri teise päevani jõudsid neli Eesti pokkerimängijat, kes jätkavad mängu täna. Turniiri alustanud 758-st pokkerisportlasest püsib mängus 399.

Päeva lõpetas edukaima Eesti mängijana Imre Leibold (pildil) 68500 punktiga, kes näitas edukat mängu eeskätt päeva lõpus. Lisaks mängis Imre ühe põneva käe, kus suutis teha pärast riverit lausa uskumatuna tunduva foldi, mis - nagu pärast selgust - oli ka põhjendatud.

Henri Käsper kogus 50100 nööpi, olles vahepeal lausa chipleaderite hulgas. Rikard Relander lõpetas 48700 punktiga ning Tunnet Taimla 22700-ga. Ainsaks langejaks oli Eesti mängijatest Olympic Online profitiimi kapten Janar Kiivramees. Algsäkk oli 30000 chippi ning edukaimat mängu näitas esimesel päeval hispaanlane Luis Rufas, kes suutis oma punktisumma kasvatada 232100-ni.

Imre Leiboldi suur fold

Päeva käsi mängiti üsna turniiri alguses ning selles osalesid Imre Leibold ning itaallane Nicola De Vita. Itaallane avas EP-lt tõstega, mida callis nii Imre (kuningate paariga) kui BB-l olnud mängija. Flop K-7-2 rainbow andis meie mehele parima võimaliku käe ning ta callis mõnuga De Vita panust. Pärast turni (A) jätkas itaallane panustamist ning eestlane callis taas (kolmas mängija loobus pärast turni). Riveril avati tähtsusetuna tunduv 9 (lauas puudus mastivõimalus) ning De Vita tegi 2500-se panuse. Imre vastas ületõstega 6500 ning itaallane kolmpanustas 17500, mis peale Imre oma second-nuts'i foldis. Mida sa mees küll tegid?

Ilmselgelt kahtlustas Imre, et vastane omas ässade paari ning võib arvata, et põhjendatult. Delfi ajakirjanik rääkis hiljem De Vitaga ning see väitis, et tal olid tõepoolest olnud käes pocket ässad ning kiitis eestlast suurepärase foldi eest. Imre ise selgitas oma mõttekäiku foorumis järgmiselt:

Me oleme mänginud 15 minutit, mingit metamängu tekkinud pole. Ühtegi tõmmet laual polnud, midagi mööda ei läinud, seega kui ma päris psühhopaatiline pole, siis pean riveril panustama väärtuse peale. Millega on seal võimalik väärtustõstet teha? AK-ga, no äkki A9-ga, aga see eeldaks flopi floatimist. Eelkõige lõhnab siiski kõik seti järgi. Vastane on näinud, et ma võin enne floppi pildipaariga lihtsalt callida (sain veel enne KK-d korra BB-l jaskapaari, millega maksin enne floppi ja 6-6-9-K-9 lauaga, check-callisin flopi ja turni, riveri checkisime läbi ja võitsin A8 vastu), seega on mu ranges nii AA kui KK. Vastase ranges on nii 22,77 kui 99 olemas, kuigi viimane on üsna ebatõenäoline, et kas ta ikka kahe vastase vastu nii väga tahab kaks tänavat bettida. Võimatu see muidugi ei ole. Peamine küsimus on, et kas vastane paneb seal väikse setiga veel ühe tõste kehtima? Üheksatega tundub see suht reaalne, sest kõige tõenäolisemad käed on mul 22 ja 77, mida ta biidib. Samas nagu mainitud, on üheksad siiski üsna ebatõenäolised. Kahtedega tundub kahtlane, sest ta ei saa ju kuidagi suuremat setti, mis on minu kõige tõenäolisem käsi, välistada, ning lisaks on AK-gi käest väärtust juba suht raske saada. Seitsmed tundusid kõige ohtlikumad, aga ega tal nendegagi ole seal lihtne 2/3 stäkist sisse äsada. Ja kuigi matemaatiliselt on 77 ja AA tõenäosus sama, siis reaalselt re-raiseb ta seal ässadega alati ja seitsmetega ainult aeg-ajalt. Võtmeküsimus ongi, kui sageli ta seda siis tegelikult teeb...mulle tundub, et väga harva.
Ah jaa, üks võtmetegur veel, nimelt timing tell. Rohkem nagu internetipokkeri teema, aga kohati võib ka lives abiks olla. Nimelt mõtles ta ületõste peale maksimaalselt 30, pigem 20 sekundit. Väiksemate settidega ei tohiks see otsus nii kiiresti tulla, lihtsalt ei jõua nii kiiresti asju läbi mõelda; AA-ga seevastu tead, et midagi hullu juhtuda ei saa ja pigem ei taha mökutama jääda, sest siis tundub ületõste eriti tugevana.

Midagi pole öelda - tegemist oli kogenud pokkerihai poolt sooritatud meisterliku käiguga, kuigi lõviosale foorumlastest tundus see esmapilgul arusaamatu. Ja veel mõnusam on tõdeda, et kui Imre järkab täna mängu, siis De Vita on lauast juba lahkunud...

Omade tegemisi saate jälgida nii Delfi pokkerirubriigis, All-Linna pokkeriklubi lehel kui siinsamas PokerNewsi foorumis. EPT live-ülekannet teeb tavapäraselt maailma juhtiv pokkeriportaal www.pokernews.com.

Mida Sa arvad?

VEEL LUGUSID

Other Stories