"Isilduri" ootab 149 miljoni dollariline maksunõue?

Isildur1

Poolteist nädalat tagasi selgus tõde, mida paljud juba nagunii teadsid, kuid milles puudus täielik selgus. "Isildur1" ongi noor Rootsi pokkerihai Victor Blom (pildil). Aga miks mees oma nime siis ikkagi varjas?

Ärge nüüd arvake, et tegemist oleks tagasihoidliku inimesega, kes hoiaks sihilikult madalat profiili. Põhjus on ikkagi eeskätt majanduslik ning peitub tõsiasjas, et Blom on üritanud ennetada võimalikke kontakte Rootsi maksuametiga. PokerStars'i profitiimiga liitumisel on ta oma nime aga lõpuks avaldanud ning seisab nüüd vastamisi võimaliku hiigelnõudega, mida Rootsi maksuamet võib talle esitada. Summa on müstiline 149 miljonit dollarit!

Viimasel nädalal kirjutas Rootsi majandusleht Dagens Industri, et Rootsi maksuamet on astunud otsustavasse võitlusesse ookeaanitaguste hasartmänguoperaatorite vastu, kellel puudub Rootsi või Euroopa Liidu hasartmängulitsents. Lõviosa oma mängudest on "Isildur1" pidanud aga Full Tildi pokkeritoas, kellel pole kumbagi luba. Nii tekib Blomil kohustus tasuda hasartmängumaksu Rootsi riigile ning kuna sealne poliitika maksustab kõik "illegaalsetes pokkeritubades" tehtud panused (olenemata sellest, kas need võidavad või mitte), siis "Isildur1" high-stakes mängu arvestades on summa, mida Rootsi maksuamet võib temalt nõuda, enam kui 1 miljard Rootsi krooni!

Elanud varasemalt Lääne-Rootsis Ed'i linnakeses, mis paikneb Norra piiri lähedal, kolis Blom äsja Londonisse, kus pokkerimängu tulud on maksuvabad. Mis Blomi ees ootab, ei ole hetkel veel teada. Rootsi maksuameti kõneisik Erik Boman kinnitas kohalikule ajakirjale, et nad on tõepoolest võtnud internetipokkeri oma huviorbiiti. "Me teame seda pokkerimängijat (Blomi niisiis - toimetaja märkus), kuid ei soovi hetkel veel kommenteerida, kas me algatame tema tegevuse suhtes uurimise."

Sarnane probleem võib kummitada ka Eesti netimängijaid. Vastavalt kehtivale hasartmänguseadusele ei ole Eestis või Euroopa Liidus litsenseerimata pokkeritubades mängimine küll mängijatele keelatud (keelatud on teenuse pakkumine operaatorite poolt), kuid mängijatel on vähemalt teoreetiline oht sattuda kohaliku maksuameti huviorbiiti, kuna litsenseerimata pokkeritubades teenitud võidusummadele tulumaksuvabastus ei kehti. Hetkel pole siiski teada ühestki esitatud nõudest mõne Eesti mängija vastu.

Victor "Isildur1" Blomi vastu saab iga Eesti kodanik mängida PokerStars.ee pokkeritoas, kus mängimine on täielikult seaduslik ning ükski maksunõue meie mängijaid seal ei oota. Ava konto juba täna ning tea, et liitudes läbi Pokernewsi, saad osa meie põnevatest ning hea rahalise lisaväärtusega promodest. Kasuta marketingikoodi "ESTONIANPOKERNEWS"!

Mida Sa arvad?

VEEL LUGUSID

Other Stories