EPT Deauville 6. päev: lätlane viies, võitja Lucien Cohen

Lucien Cohen

Sellel aastal European Poker Tour Deauville'il osalenud 891 mängijast olid üle 50% prantslased, demonstreerides ilmekalt Gallia pokkeri õitsengut ja tõsiseltvõetavust. Seekord jõudis finaallauda ka meie naaberriigi Läti esindaja Kaspars Renga, kes alustas mängu kõige lühema stackiga (470 000), kuid suutis välja võidelda siiski tubli viienda koha. Kui kõik olid mängus oma sõna öelnud, krooniti uueks PokerStars.com EPT Deauville tšempioniks Lucien Cohen, kes lõi lühikeses heads-up matšis Rootsi mängijat Martin Jacobsoni. Selle võiduga kaasnes trofee ja muidugi €880 000 esikoha eest, kuid Jacobson sai kirja EPT teise koha, mis pole samuti halb tulemus.

Cohen alustas päeva keskmise suurusjärgu stackiga ning esialgu millegi erilisega silma ei paistnud - domineerisid päeva alguse chipliider Martin Jacobson ning Kanada mängija Alex Wice. Otsekohe elimineeris Wice ukrainlase Ruslan Prydryki, kelle taskukuued jäid mündiviskes alla kanadalase {a-}{q-}le. Ent samal ajal kui Wice aina tugevdas oma stacki, läks Jacobsonil mäng raskelt ning ta kaotas mitu suurt potti.

Kanadalase edu jätkus, kui üliagressivne Anthony Hnatow sundis teda {8-Hearts} {6-Hearts}-ga callima. Wice floppas paari ja sai riveris masti, millega pidi turniirilt lahkuma lahkunud järgmine vastane. Sel hetkel tundus lausa võimatu, et keegi suudaks Wice'i enne võidukat lõppu peatada.

Jacobson naases võitlusse alles siis, kui tal mastiga õnnestus Julien Claudepierre'ilt chippe tagasi saada ning laud tundus jõudvat samasse punkti kui päeva alguses, mil peamisteks "lammutajateks" olid rootslane ja kanadalane. Wice sundis lahkuma Kenny Hallaerti ({10-} vs {4-}), seejärel elimineeris Jacobson terve mängu vältel short-stacki omanud lätlase Kaspars Renga ({8-}{5-} vs {a-}{7-}). Mängu jäi neli meest.

Julien Claudepierre'i jaoks lõppes turniir napilt viis minutit hiljem preflop all-in'iga, väljapukseerijaks taas kord Alex Wice. Nüüd jäi Lucien Coheni laua chiplooseriks, kuid aggressiivse mänguga võitis ta mitu võtmepanka kuni vahe oli kaotatud ja kõigil kolmel käes 9 miljoni mängumärgi ringis.

Seejärel moodustus kiireim 17 miljoni suurune chipipank ajaloos, kui Wice ja Cohen ladusid kõik oma žetoonid keskele kokku. Wice oli avanud 300 000ga ning tema Prantsuse vastane reraises kähku 700 000-le, Wice vastas 1 700 000-ga ning Cohen läks all-in, mille Wice pikemalt mõtlemata kohe callis. Cohen keeras ümber {Q-Clubs} {Q-Spades} ning Wice'il ei õnnestunud oma {A-Diamonds} {Q-Diamonds}-ga tabada ei ässa ega ruutusid, mille tagajärjeks oli EPT põhiturniiri kolmas koht.

Kodupubliku hääleka toetuse saatel asus Cohen Jacobsoni ees mängu juhtima žetoonide vahekorraga 2:1. 20 minutiga oli ta vastase 9 miljonilise stacki 2,4 miljonile kahandanud. Lõpuks läks Jacobson {7-Hearts} {6-Hearts} preflop all-in, Cohen callis kiiresti {A-Spades} {K-Diamonds}-ga. Laud {10-Spades} {9-Clubs} {3-Spades} {3-Hearts} {J-Hearts} midagi ei muutnud ning Deauville oli saanud oma kõigi aegade esimese prantslasest võitja.

Täpsemalt on kõigest kirjas meie Live Reporting leheküljel.

Mida Sa arvad?

VEEL LUGUSID

Other Stories