Eestlased edukad Olympic-Online Baltic Pool League 2011 kolmandal etapil Riias

Riia etapp

Möödunud nädalavahetusel toimus Riias, Champions Clubis, Olympic-Online Baltic Pool League 2011 kolmas etapp. Mänguks oli seekord 9-palli. Eesti mehed tegid imepärase saavutuse võttes kolm esimest kohta.

Peale eelringi mänge oli meeste arvestuses viimase kaheksa mängija hulgas viis eestlast, kellest kolm edenesid poolfinaalidesse. Ühes poolfinaalis olid vastamisi eestlane Kait Hinn ja leedukas Marius Šiaudkulis, kes jahtis oma hooaja teist etapivõitu. Pingelises mängus suutis eestlane siiski võtta 7-6 võidu, kui leedukas eksis eelviimase kuuliga. Teine poolfinaal oli eestlaste päralt, kui omavahel kohtusid äsja juunioride MMil ilma teinud Mihkel Rehepapp ja Jüri Talu. Nagu teiseski poolfinaalis, selgus siin võitja alles viimases mängus, kui Talu suutis seisult 6-6 panna oma paremuse maksma ja võita 7-6. Mängijate ühtset taset näitab ka finaali tulemus, mis taaskord lõppes seisuga 7-6. Kuigi Hinn oli finaalis taga seisuga 5-6, oli tema siiski see, kes kallutas kaalukausi enda poole ning pani ilusa punkti Eesti meeste nädalavahetuse esitlusele.

Meeste üldarvestuses juhib Šiaudkulis, kellele järgnevad teisel kohal olev Rehepapp ja kolmandal kohal olev Talu.

Naiste arvestuses oli üllatav finaalpaar, kuna esimest korda polnud naiste finaalis Leedu esindajat. Ühes poolfinaalis olid vastamisi lätlanna Anna Prisjažnuka ja leedulanna Alberta Simkeviciute. Emotsionaalse poolfinaali võitis seisuga 5-2 lätlanna ja ootas vastast teisest poolfinaalist, kus kothusid omavahel eestlanna Irina Laidro ja leedulanna Agne Jarusauskaite. Mäng lõppes Laidro kindla 5-2 võiduga ja esimest korda puudus Baltic League finaalist leedu esindaja. Mäng algas tasavägiselt. Kui kuni seisuni 2-2 võitsid mõlemad vaheldumisi, siis edasi pani Prisjažnuka teise käigu sisse ja võttis seisuga 5-2 oma.

Naiste üldarvestuses jagavad esikohta Jarusauskaite ja Simkeviciute ning neile järgnevad kolmandat kohta jagavad Prisjažnuka ja eestlanna Anna Grintšuk.

Eestlaste esitlusele lisab kirsi tordile noore, kõigest 13 aastase Mark Mägi esitus, kes suutis 32 parima hulgas võita Läti kõigi aegade parimat mängijat Peteris Ermasonsi (Team Olympic-Online) seisuga 7-6.

Viimane Olympic-Online Baltic Pool League 2011 kvalifikatsioonietapp toimub 15.10-16.10.2011 Leedus, Kaunases. Finaalturniir leiab aset 12.11-13.11.2011 Tallinna Baribali Piljardiklubis. Finaalturniirist võtavad osa reitingu 32 parimat meest ja 8 parimat naist ning mängitakse kaotaja välja süsteemis 10-palli mängu.

Mida Sa arvad?

VEEL LUGUSID

Other Stories