Suur rakeback-vahendaja varises kokku?

netipokker

Eelmise nädala lõpus kirjutas tuntud pokkeripersoon ja mängija John Mehaffey oma blogis, et maailma üks tähtsamaid rakeback-vahendajaid RakeReduction.com on olnud offline juba kuus nädalat ning võlgneb oma klientidele pool miljonit dollarit. Samasisulised teemad on avatud ka maailma suurimas pokkerifoorumis TwoPlusTwo.

Arvetades vahendaja käivet, on tegelikud võlad tõenäoliselt veel oluliselt suuremad. Mehaffey väitel tasub põhjuseid otsida Musta Reede skandaalis, mille tagajärjel sattusid probleemidesse rakeback-vahendajate suurimad kliendid Full Tilt Poker ja Cereuse võrgustik. Kui Full Tilt Poker tasus rakeback'i mängijatele otse (ning affiliate sai eraldi vahendustasu), siis Cereuse puhul oli olukord palju keerulisem, sest vahendajad tasusid oma mängijatele kümneid tuhandeid dollareid rakebacki, mida pokkeritoad neile hiljem välja ei maksnud. Kuna vahendajate marginaal ei ole reeglina kuigi suur, põhjustas see tõsiseid probleeme pea kõikidele sel alal tegutsevatele ettevõtetele ning tõenäosus Ceruse tubadest midagi kätte saada on enamike ekpertide hinnangul minimaalne. Vahetult enne Musta Reedet oli RakeReduction kulutanud suuri summasid uuele tarkvarale ning vahetanud 2010. aastal omanikku.

Viimasel nädalal on RakeReduction loobunud igaugusest suhtlemisest, mis tekitab sügavaid kahtlusi, et ettevõte lihtsalt ei soovi probleeme lahendada. Kui Full Tildi ja Cereuse maksuejõuetuses ei ole vahendaja süüdi, siis probleemiks on eekätt võlgevused nende tubade mängijatele, kes endiselt vahendajale tasuvad. Mehaffey's tekitas erilist pahameelt asjaolu, et nägi ettevõtte esindajaid affiliate-konverentsil Barcelonas - pidutsemas olukoras, kus nende veebileht on maas, klientidele ollakse võlgu ja selgitusi ei jagata.

PokerNews Eesti hinnangul on turg viimastel aastatel pöördumas selgelt suunas, kus rakebacki maksavad mängijatele pokkeritoad ning vahendajatele jääb eeskätt turunduslik roll, mis on suunatud uute mängijate värbamisele, mitte "tulusid optimeerivatele regularidele". Musta Reede sündmused asetas rakeback-vahendajad väga raskesse seisu, sest kaotati kolm suurimat klienti ning võib oodata, et rakebacki läbi vahendajate mängijatele maksvate saitide arv väheneb lähitulevikus veelgi.

Full Tilt Poker kohtuistung toimub täna, mil võib selguda pokkeritoa edasine saatus. PokerNews hoiab oma lugejaid sündmuste käiguga kursis.

Mida Sa arvad?

VEEL LUGUSID

Other Stories