IFP pokkeri maailmameistriks tuli Raul Mestre

IFP pokkeri maailmameistriks tuli Raul Mestre 0001

Eile selgus Londonis International Federation of Poker (IFP) esimene ametlik meister. Kahepäevase osavõtutasuta, kuid $500 000 auhinnafondiga turniiri võitis hispaanlane Raul Mestre.

Turniirile pääses mängima ainult IFP kutsetega ning reedel astus võitlustulle 130 mängijat, kellest Eestit esindanud Henri Käsper kahjuks rahadesse ei tulnud. Üheksa parimat jõudsid teise päeva finaallauda. "The Table" hulka suutis end mängida lausa kolm naismängijat ning pokkerimaailmas on nende nimed vägagi tuntud ja tunnustatud - pokkeri grand old lady Marsha Waggoner ning EPT-võitjad Vicky Coren ja Sandra Naujoks. Meesmängijate hulgas nii kõlavate tiitlitega pärjatuid ei leidunud ning "The Table" kuulsaim oligi hilisem võitja Raul Mestre.

Võistluspäev algas väga dramaatiliselt, kui jaapanlane Kinchi Nakata elimineeriti võistlusest esimeste minutite jooksul. Temale järgnes peagi sakslane Tim Reese ning Nakata kaasmaalane Takuo Serita.

Sandra Naujoks oli mänginud ilusat pokkerit, kuid ebaõnne vastu ei suutnud temagi midagi. Sandra läks kuningate paariga all-in Mestre 9-8 vastu ja paistis, et sakslanna saab kerge duubli. Paraku läks teisiti - Mestre floppas kaheksa ning riverdas veel ühe ja nukralt naeratav Sandra oli turniirilt väljas.

Marsha Waggoner oli suutnud lühikese stäkiga "istuda" mitu vastast üle, kuid viiendast kohast kõrgemale konservatiivne taktika Austraalias sündinud ameeriklannat ei aidanud. Neljanda koha hõivas samuti väikse stäkiga mänginud serblane Slavko Tomic.

Igor Trafane, Brasiilia Texas Holdemi Föderatsiooni president, näitas tugevat mängu mõlemal päeval ning kui lõppfaasis oleksid paar suurt kätt teistmoodi läinud, võinuks võitjakarikas olla teel hoopis Brasiilia suunas. Kõigepealt sai Trafane riverdatud Mestre poolt. Sellele järgnes veelgi inetum lugu, kui brasiillane kaotas AQ vs AQ pre-flop all-in situatsioonis Vicky Coreni mastile.

Heads-up duell oli päris tuline ning pokkerielamusi pakkuv. Üle-üle-bluff on huvitav pea igas mängusituatsioonis, aga suure turniiri lõppfaasis seda enam. Lõpuks otsustati kõik siiski mündiviskega, kui Mestre viite paar pidas lõpuni Coreni AJ vastu. Väga lühikese stäkiga Coren sai elimineeritud mõni käsi hiljem, kui tema A-3 oli domineeritud A-5 poolt.

IFP pokkeri maailmameistrivõistluste tulemused:

1. Raul Mestre (Hispaania) 250.000$
2. Vicky Coren (Inglismaa) 100.000$
3. Igor Trafane (Brasiilia) 50.000$
4. Slavko Tomic (Serbia) 25.000$
5. Marsha Waggoner (USA) 20.000$
6. Sandra Naujoks (Saksamaa) 17.500$
7. Takuo Serita (Jaapan) 15.000$
8. Tim Reese (Saksamaa) 12.500$
9. Kinichi Nakata (Jaapan) 10.000$

  • Märksõnad

    IFP

Mida Sa arvad?

VEEL LUGUSID

Other Stories