Domeen Bodog.com arestiti, ettevõtja omanik sai süüdistuse!

Calvin Ayre/Bodog Indictments

Täna vapustas pokkerimaailma järjekordne Musta Reede järelmõju. Ka eestlaste seas kunagi üsna populaarse pokkerisaidi Bodog.com asutaja Calvin Ayre ning kolm teist meest said USA föderaalvõimudelt süüdistuse illegaalse hasartmängu korraldamises ning rahapesus.

Bodog tegutses alates 2000-ndate aastate keskpaigast ning Ayre on alati olnud kompanii üks nähtavamaid isikuid. Ayre eestvedamisel avati Bodogi peakontor Costa Ricas ning läbi selle ettevõtte liigutati aastate jooksul miljardeid dollareid. Kuuest leheküljest koosnev süüdistus fokusseerub peaasjalikult rahade kantimisele erinevatelt kontodelt väljaspool Ameerika Ühendriike.

Föderaalvõimude väitel kasutas Bodog maksete vahendajaid Šveitsis, Inglismaal, Maltal ja Kanadas ning sooritas seejärel vähemalt 100 miljonit dollari väärtuses ülekandeid Marylandi ning teiste osariikide mänguritele. "Spordiennustus on Marylandis illegaalne ning seadust pole võimalik eirata ainuüksi põhjendusel, et ettevõte asub mõnes teises riigis," kinnitas USA peaprokurör Rod J. Rosenstein.

Süüdistuse kohaselt tegelesid lisaks Ayre'le James Philip, David Ferguson ja Derrick Maloney illegaalse hasartmänguäriga ajavahemikus 2005. aasta juunist kuni selle aasta jaanuarini. Ühtlasi arestiti domeen Bodog.com, mida kinnitas ka Bodogi ametlik pressiteade.

Ayre'i võib oodata ees kuni 20-aastane vanglakaristus kuritegeliku rahapesuskeemi loomise eest. Bodog.com võib seevastu saada esialgsetel andmetel kummagi süüdistuse eest vaid $500 000 trahvi. Värskeid uudiseid ning uuendusi sel teemal saad jälgida PokerNewsi veebilehel.

Mida Sa arvad?

VEEL LUGUSID

Other Stories