Kas spordiennustus on rohkem oskusmäng kui pokker?

Kas spordiennustus on rohkem oskusmäng kui pokker? 0001

Asjatundjad on läbi aegade pidanud pokkerit oskusmänguks ning kasiinomänge puhtaks "gämblemiseks", kus pole kuidagi võimalik pikas perspektiivis mängukorraldajat võita. Paljud (online)operaatorid pakuvad neid oma klientidele aga üheskoos, lisades sinna sageli ka kolmanda - spordiennustuse.

On korduvalt väidetud, et spordiennustus nõuab isegi rohkem oskusi kui pokker. Pokkerimängijad sellega küll vaevalt nõustuvad, kuid maailma üheks parimaks spordiennustajaks peetav Billy Walters selgitas eelmisel nädalal oma vaateid veebilehel Covers.com.

Waltersi väitel peaks kõnelustes online-mängude legaliseerimise üle lisatama spordiennustus oskusmängude nimistusse. Väidetavalt spordivõistlustele tehtud panustega sadu miljoneid dollareid võitnud 65-aastane Walters arvab, et spordiennustus on pokkerist palju suuremaid oskusi nõudev tegevus.

"Ma olen kunagi olnud ka elukutseline pokkerimängija," ütles Walters. "Ja pokkeriinimestel on täiesti õigus - kui sa oled hea mängija, siis on pokker puhas oskusmäng. Siiski nõuab spordiennustus pokkerist veelgi rohkem oskusi. Ma elan selle nimel, et tõestada kuivõrd oluline osa on spordiennustuses oskustel. Ma olen võitnud 37 aastat järjest. Kui see ei põhine oskustel, siis millel veel?"

Spordiennustuse mainet on läbi aegade kahjustanud kokkuleppemängud ning korrumpeerunud kohtunikud. Waltersi sõnul on need juhtumid aga tegevusharu suurust arvestades üsna haruldased ning tänapäeval liiguvad tippspordis piisavalt suured summad vähendamaks kokkuleppemängude riske.

Pokkerimaailmas ei ole kaugeltki haruldased tipptegijad, kes on arvanud, et suudavad ka spordiennustust "biitida", kuid reaalsuses just sellega laostunud. Tuntuimaks näiteks on kolmekordne maailmameister Stu Ungar, kes mängis erinevatel hinnangutel hipodroomidel ja kihlveokontorites maha lausa kümneid miljoneid dollareid ehk sisuliselt kõik, mille ta kaardilaudades teenida suutis. Aga on ka vastupidiseid näiteid, mil spordiennustamises suudetakse teenida pokkerist hoopis rohkem.

Kumb siis ikkagi on rohkem oskusmäng, kas pokker või spordiennustus? Viimasega saad teha tutvust äsja Eesti litsentseeritud kihlveokontoris TonyBet, kus anname kõigile meie linkide läbi liitunutele 100% kuni €50 deposiitboonuse. Tutvu tingimustega siin!

Mida Sa arvad?

VEEL LUGUSID

Other Stories