Raha laenamine - üks süsteemsemaid haigusi pokkeris

raha

Neljapäeval kirjutas Linda R. Geenen pokkeriportaalis Pokerworks.com põneva artikli pokkerimängijate rahahaldamisest. Me teame, et üks kõige olulisemaid tunnuseid, mis iseloomustab edukat pokkerimängijat, on korrektne rahahaldamine.

Tahes tahtmata ei saa sellega aga paljud hakkama. Mitte ainuüksi tavalised netimängijad, vaid ka mitmed tipptegijad, kes teenivad turniiridel tavamängija mõistes astronoomilisi summasid ning on ikkagi sunnitud pidevalt raha juurde laenama. Laenamist peetakse niivõrd tavaliseks, et pidevalt võib jääda inimestel mulje, et kogu aeg on keegi kellelegi midagi võlgu. Kuid tõsiasi on paraku see, et laenamine tekitab mängijate vahel paksu verd, võib põhjustada tülisid, rikkuda inimeste reputatsiooni või lõpetada kehvemal juhul ka kellegi karjääri.

Nii jagunevad pokkerimängijad sisuliselt kolmeks: esimestele ei laena usalduse puudumise tõttu nagunii keegi, teistele seevastu laenatakse alati, sest nad maksavad oma võlad tagasi; kolmandad aga on piisavalt rikkad, et ei vajagi kunagi laene. Viimasesse kategooriasse kipuvad enamasti kuuluma need, kelle sissetulek ei põhine ainult pokkerimängul või kes tõepoolest oskavad oma rahaasju eeskujulikult korraldada.

Pokkerimängijate mõttemaailma illustreerivad tavainimestele lausa koomilistena tunduvad näited, kuid meie saame neist ju suurepäraselt aru.

Esimene näide:
Kohtuvad vanad sõbrad.
Joe: "Mul oleks vaja laenata 500 dollarit üüri maksmiseks."
Tom: "OK, kuid ära unusta, miks sa selle raha said."

Juba õhtul näeb Tom oma sõpra linnas pokkerit mängimas. "Ma sain aru, et sa vajasid raha üüri maksmiseks? Mille pagana pärast sa pokkerit mängid!?"

Joe: "Mul oli vaja raha üüri maksmiseks! Pokkerimänguks vajalik raha oli mul olemas."

Pokkerimängijad saavad siinkohal aru, et makstes üüri bankrolli arvelt, kaotab mängija võimaluse lisa teenida ning on peatselt lõplikult käpuli. Sarnaselt ettevõtlusega ei ole bankroll pokkerimängija jaoks mitte vaba raha, vaid tootmisvahend.

Teine näide:
Intervjuu vana kooli turniiriprofiga.

Ajakirjanik: "Palju õnne miljoni dollari võitmise puhul! Mida sa kavatsed selle rahaga teha?"
Pokkerihai: "Noh, ma arvan, et maksan mõned võlad ära."
Ajakirjanik: "Ok, kuid mis ülejäänuga?"
Pokkerihai: "Nad võivad oodata."

Ka siin saab pokkerimängija enamasti aru, et suur turniirihit ei ole võrreldav juhusliku lotovõiduga, vaid võib saabuda alles pärast kümneid ebaõnnestumisi ning aitab kehvemal juhul kõigest tasandada karjääri jooksul saadud mängulist kahjumit. Mängides pidevalt 10000-100000 dollarit maksvatel turniiridel, ei ole just kuigi raske miljoniga miinustesse joosta. Pokker ei ole nõrkadele!

Kas pidev raha laenamine pokkeris hävitab mängu ilu ning millised ohud sellega kaasnevad? Loe täpsemalt järgmisest artiklist.

Mida Sa arvad?

VEEL LUGUSID

Other Stories