IFP soovitab õpetada pokkerit keskkoolides

Anthony Holden

Rahvusvahelise Pokkeriföderatsiooni (IFP) president Anthony Holden (pildil) kutsub Ühendkuningriikides asuvaid keskkoole järgima ühe New Yorki õppeasutuse eeskuju ning esitlema pokkerit ametliku õppetöövälise tegevusena.

Holden juhib IFP kampaaniat, mille eesmärgiks on promoda pokkerit mõttespordina. Tema hinnangul aitab pokkerimäng õpetada lastele eluks vajalikke teadmisi nagu näiteks vastaste lugemine ning tõenäosuste kalkuleerimine. Esimene oskus on hädavajalik näiteks läbirääkimiste pidamisel, teine aga erinevate otsuste langetamisel.

“Sarnaselt teistele mõttemängudele on pokker väärtuslik abivahend hariduses," ütles Holden. "See tõstab laste kontsentratsioonivõimet, arendab mälu, õpetab süsteemselt mõtlema ning mõistma inimeste käitumismudeleid.”

Holdeni eeskujuks on Manhattanil asuv Henry Street School, mis asutas oma pokkeriklubi 2007. aastal ning on ainus seaduslik keskkooli pokkeriklubi terves metropolis. Klubi korraldab igal nädalal pokkeriturniire ning 2008. aastal võideti omavahelises sõpruskohtumises Harvard Law School'i.

2009. aastal loodud Rahvusvaheline Pokkeriföderatsioon (IFP) on pokkeri ülemaailmne spordialaliit, mille peakorter asub Šveitsis. Eesti Turniiripokkeri Föderatsioon (ETPF) võeti IFP liikmeks 2010. aasta aprillis.

  • Märksõnad

    IFP

Mida Sa arvad?

VEEL LUGUSID

Other Stories