WSOP seenioride turniiril tehti ajalugu

Allyn Jaffrey Shulman

Las Vegases toimuva WSOP arvult 29., vaid seenioridele mõeldud $1000 osalustasuga No Limit Holdem turniiril lõi kaasa 4128 mängijat. Võidu võttis kogenud naismängija Allyn Jaffrey Shulman (pildil koos perega).

Esmaspäeval kogunes võitjat selgitama turniiri neli parimat mängijat. Enam kui neljast tuhandest osalejast hoolimata oli tegemist äärmiselt värvika seltskonnaga: 2008. aasta WSOP põhiturniiri kolmas Dennis Phillips, kahekordne WSOP ja WPT turniirivõitja Hoyt Corkins, Shulmanide pokkerifünastia matriarh Allyn Jaffrey Shulman ning jokkerina Bob Phelps.

Esikohaduell algas Shulmani 4:1 eduseisul, kuid tema finaalivastane Phillips suutis selle omakorda 4:1 enda kasuks pöörata. Oma esimesest WSOP käevõrust jäi tal puudu vaid üks kaart: Shulman läks all-in kaartidega {k-Spades}{6-Hearts} ning sai Phillips'ilt kiire calli {q-Clubs}{q-Hearts}. Flop oli üsna tähtsusetu {9-Clubs}{8-Diamonds}{4-Spades}, kuid turn {5-Spades} andis Shulmanile neli outi juurde. Riveril avatigi {7-Hearts} ning Shulman pääses tagasi mängu.

Viimases jaotuses oli mõlemal mängijal juba pea võrdselt nööpe ning nupud läksid taas kord sisse enne floppi. Phillips näitas {a-Diamonds}{6-Hearts} ning Shulman {a-Clubs}{10-Diamonds}. Flop {q-Clubs}{10-Spades}{2-Hearts} andis viimasele juba väga selge eduseisu ning pärast turni {5-Hearts} oli Phillips draw dead. Teine kohta tõi talle sisse $372 895, kuid Shulman sai palju kobedama saagi - tervelt 603 713 dollarit, kuldse käevõru ning oma nime WSOP turniirivõitjate nimistusse.

Varasemalt on juba kümmekond aastat rahvusvahelistel turniiridel mänginud Allyn Jaffrey Shulman jõudnud nii WSOP finaallauda kui auhinnasaajate hulka WSOP põhiturniiril. Võiduga tõusis ta naismängijate läbi aegade rahalises edetabelis 24. kohale, edestades näiteks nii Jennifer Tilly't kui Katja Thaterit.

WSOP seenioride turniir oli siiani suurima osalejate arvuga turniir nendel pokkeri maailmameistrivõistlustel ning suurim ühel päeval alustanud mängijate arvuga turniir. Ärgem unustagem, et naised pole suutnud võita ühtegi kõikidele mängijate avatud WSOP turniiri juba 2008. aastast alates.

Tähelepanu väärib ka asjaolu, et Allyn Jaffrey' abikaasa, 66-aastane Barry Shulman on kahekordne WSOP turniirivõitja (sealhulgas WSOP Europe 2009 põhiturniiri tšempion) ning kasupoegJeff 2009. aasta WSOP põhiturniiri finalist ning ajakirja CardPlayer omanik. Kuna mõlemad mehed jõudsid eelneval nädala samuti WSOP finaallauda, tehti siingi ajalugu. Pokkerimaailmas pole just palju niivõrd väärikaid perekondi!

KohtMängijaAuhind
1Allyn Jaffrey Shulman$603,713
2Dennis Phillips$372,895
3Bob Phelps$270,727
4Hoyt Corkins$199,023
5Williams Stabler$147,605
6Stuart Spear$110,416
7William Thomson$83,332
8Harold Lilie$48,669

VEEL LUGUSID

Other Stories