888poker
New poker experience at 888poker

Join now to get $88 FREE (no deposit needed)

Join now
PokerStars
Double your first deposit up to $400

New players can use bonus code 'STARS400'

Join now
partypoker
partypoker Cashback

Get up to 40% back every week!

Join now
Unibet
€200 progressive bonus

+ a FREE Unibet Open Qualifier ticket

Join now

Küpros keelustas online-pokkeri

Küpros keelustas online-pokkeri 0001

Euroopa väikseimate riikide hulka kuuluv Küpros keelustas eelmisel reedel kõik kaughasartmängud (sealhulgas online-pokkeri) ja panuste vahendamise. Ainsana on Küprosel reguleeritud spordiennustus, mille pakkujad peavad tasuma riigile 10%-list tulumaksu.

Finantsraskustes siplevat Küprost ajendas otsuse langetamisele asjaolu, et riigist rändab igal aastal välja miljoneid eurosid võimalikku maksutulu offshore-firmadele. Küprose Esindajatekoja spiikeri Yiannakis Omirou sõnul on kaughasartmängud "vähkkasvajaks tervele ühiskonnale" ning need tuleb keelustada.

Uue seaduse kehtestamisega moodustati ka eriline hasartmängude kontrollorgan, kes hakkab saama kolm protsenti kõikidest riigi hasartmängutuludest enne nende edasikandmist Küprose Spordiföderatsioonile. Sellest rahast saab Küprose Jalgpalliliit 1,5%, teised alaliidud 0,5% ning ülejäänud 0,5% kulutatakse hasartmängudest tingitud probleemide vastu võitlemisele.

Mõistagi ei ole Esindajatekoja otsusega rahul mitmed teenusepakkujad. Betfairi hinnangul on vastuvõetud otsus vastuolus Euroopa Liidu seadustega ning nad kaaluvad juriidilise lahingu alustamist Küprose võimude vastu. Betfairi kinnitusel pärines 4% nende viimase aasta tuludest just Küprosest ning maksustamiseelne kasum ületas 11 miljonit eurot.

Rahvuslik lotofirma OPAP on ainuke ettevõte, keda uus seadus ei puuduta. Ettevõte jätkab õnnemängude pakkumist Kreeka ja Küprose vahel sõlmitud kahepoolsete kokkulepete alusel.

Mida Sa arvad?