Marek Kolgi pokkerinurk: maksimaalne bad beat

Marek Kolk

Pakun et igaüks, kes mänginud pokkerit, on pidanud kuulama oma tuttavatelt lugusid sellest, kuidas nad on turniirilt välja kukkunud seetõttu, et vastasel oli kohutavalt õnne.

Näiteks kuidas nad olid teinud tõste preflop oma {k-Hearts}{k-Clubs}-ga ja donk maksis selle kinni {5-Spades}{6-Spades}–ga. Sellega on edu KK poolel suhtega 76,77% vs 22,87%. Oletame, et pärast floppi {5-Diamonds}{6-Clubs}{q-Spades} läksid nupud sisse ning sedapuhku juhtis juba 56 omanik 75.45% vs 24,55%. Turnil hittis hero {k-Spades} näol omale kaksouteri ja haaras taas 79,55% vs 20,45% suhtega liidriohjad.

No kujutage nüüd ette seda tatistamist kui kolmas mastikaart riveril taaskord jõudude vahekorra totaalselt segi paiskas ja meie tagaajajaosas olnud connectors`itele võiduprotsendiks 100 võis märkida. Liites nüüd kõik need % erinevused kokku, saame juba päris korraliku numbri ehk 53,9+ 50,9+ 59,1+ 100 = 263,9% jagu "bad beate" ainuüksi ühe käe jooksul!

Küsimus: Kui kõrgeks võib toodud meetodil (peale iga käiguvooru vahetub juhtkäsi) % erinevus tõusta? Teoreetiliselt peaks seega vastus igal juhul jääma alla 400.

P.S. Selle ülesande lahendamise järel võite alati peale „halva õnne“ loo kuulamist rääkida, et see juhtus just teiega ning oponent peaks peagi möönma, et tema lugu on selle kõrval vaid standardhälbe alla kvalifitseeruv.

Abiks võite kasutada Pokernewsi pokkerikalkulaatorit, mille leiate siit.

Mida Sa arvad?

VEEL LUGUSID

Other Stories