Marek Reinaas: Kordaläinud netipokkeri meistrivõistlused tõid rekordarvu osalejaid

Marek Reinaas

4.-11. novembrini toimunud 2012. aasta online-pokkeri Eesti meistrivõistlused (OPEM) osutusid läbi aegade edukaimateks. Pokkerifestivalist võttis osa üle tuhande erineva mängija ning enamikel turniiridel püstitati uued võimsad osalejate arvu rekordid.

Võrreldes 2011. aastaga oli osalejaid vähem vaid Limit Holdemis ja naisteturniiril, sedagi kõigest ühe mängija võrra. Seevastu teistel turniiridel ületati eelmise aasta tulemusi märgatavalt ning 110-eurose osalustasuga põhiturniiri osavõtt osutus läbi aegade suurimaks. Selleaastaste meistrivõistluste raames toimus kokku kümme turniiri.

„Numbrite keeles väljendudes oli tegemist väga õnnestunud meistrivõistlustega, sest enamusel turniiridel purustati kõik varasemad osalusrekordid," kommenteeris ETPFi president Marek Reinaas (pildil). "Sekka sattus küll ka mõni väike tehniline apsakas, kuid suures pildis oli tegemist vahva ja võitlusliku pokkeripeoga," lisas Reinaas, kes ka ise OPEMi edukamate mängijate esikümnesse platseerus.

Individuaalarvestuses osutusid meistrivõistluste parimateks mängijateks Indrek Raudkar ja Marko Kolk PokerNewsi ning Erik Põlluveer Pokkeriprode klubist. Suuresti tänu kahe esimese heale mängule võidutses PokerNews teist aastat järjest klubide arvestuses, teenides 184 punkti. Sama kindlalt oli sarnaselt eelmisele aastale teine pokkeriklubi All-linn. Kolmanda koha võtsid Pokkeriprod 55 punktiga, edestades napilt ETPFi suurimat liikmesklubi Wismari.

OPEMi lõplik edetabel klubide lõikes

KohtKlubiKOKKU
1PokerNews184
2All-Linn130
3Pokkeriprod55
4Wismari50
5Olympic31
6Nemesis18
7Pärnu0
7Viljandi0
7Insomnia0
10Pokkerikoolei osalenud

„Meie 37-liikmeline klubi on kasvanud mõnusaks sõpruskonnaks, kellega viime vabal ajal läbi ka mitmesuguseid pokkeriga mitteseotud üritusi,“ kiitis 2009. aasta novembris asutatud PokerNewsi Turniiripokkeri klubi esindaja ning Eesti läbi aegade edukaim pokkerimängija Imre Leibold. „Olen väga uhke, et suutsime napsata tugevatasemelises konkurentsis nii Aasta Mängija tiitli ning ka klubide arvestuses võitjaks tulla.“

Kümnest turniirist koosnenud arvult viiendad netipokkeri Eesti meistrivõistlused viidi läbi Eesti Turniiripokkeri Föderatsiooni ning Eestis litsentseeritud pokkeritubade Triobeti, PokerStarsi ja Pafi koostöös. Eesti Turniiripokkeri Föderatsioon asutati 2010. aasta märtsis ning võeti samal aastal ka Rahvusvahelise Pokkeriföderatsiooni (IPF) liikmeks. ETPFi kuulub kümme pokkeriklubi: All-linn, Insomnia, Nemesis, PokerNews, Pokkerikool, PokkeriProd, Pärnu, Olympic, Viljandi Mõttemängude klubi ja Wismari, kes ühendavad üle paarisaja aktiivse mängija.

Pokernews tänab kõiki meie klubi liikmeid ning ka teisi aktiivseid OPEMil osalejaid põnevate emotsioonide pakkumise eest. Järgmised netipokkeri meistrivõistlused toimuvad juba 2013. aasta sügisel.

Mida Sa arvad?

VEEL LUGUSID

Other Stories