Eesti võitis Viinis Euroopa Rahvaste Karika eelvooru!

European Nations Cup Estonian Team

Eile Viinis toimunud 2013. aasta European Nations Cup (ENC, Euroopa Rahvaste Karikas) eelvoorus võidutses 12 liikmesriigi seas Eesti võistkond koosseisus Kelly Limonova, Katti Järvsoo, Herli Olop, Marko Kolk, Laur Sibold ja Marek Reinaas!

Euroopa Rahvaste Karikas on Rahvusvahelise Pokkeriföderatsiooni (International Federation of Poker, IFP) poolt korraldatud turniir, mis viidi läbi uudses "match play" formaadis.

"Match play", tuntud ka kui dublikaatpokker, on sümbioos pokkerist ja turniiribridžist, kus ühel positsioonil istuvatele mängijatele jagatakse kõikides laudades samased kaardid.

Teisisõnu, kui mängijale jagatakse näiteks {a-Diamonds}{a-Hearts}, siis temaga samal positsioonil, aga teises lauas istuvad vastasvõistkondade esindajad omavad taskukaartidena samuti ässade paari. Niimoodi üritatakse välistada pokkerist juhuse osakaal ja teoreetiliselt peaks see vääramatult viima võidule tugevaima tiimi.

IFP President Anthony Holden on öelnud: "Kui kõik mängijad peavad samal istekohal mängima samade kaartidega, otsustab turniiri tulemuse vaid see, kui hästi mängija oma kaarte kasutab."

Kõik mängijad alustasid turniiri 20 000 punktilise algstäkiga, ent igas jaotuses oli seatud cap 2000 punkti. Mängiti 120 jaotust, mille järel liideti võistkonnaliikmete punktid kokku. Eesti edestas üldarvestuses napilt Leedut ning juba suurema eduga kolmandaks jäänud Serbia meeskonda. Eelvooru kuus parimat tiimi pääsesid 2013. aasta märtsis Londonis toimuvale lõppturniirile.

Eesti võistkonna kapten ja kõige suurema individuaalse skoori saavutanud Kelly Limonova tegi oma lauas puhta töö. Kui Kelly saavutas oma positsioonil 9000 plusspunkti, siis teises lauas samal positsioonil mänginud Leedu parim esindaja Vytautas Milbutas suutis samade kaartidega teenida 5000 plusspunkti ning ülejäänud 10 samal postitsioonil asunud mängijat veelgi vähem.

Teised Eesti koondise liikmed teenisid samuti plusspunkte; vaid Eesti Turniiripokkeri Föderatsiooni president Marek Reinaas ei suutnud oma postitsioonil edu saavutada, kuid õnneks see lõpptulemust ei mõjutanud.

Meil on eriline uhkus tõdeda, et koguni neli liiget kuueliikmelisest võistkonnast esindasid Pokernewsi turniiripokkeri klubi ridu. Palju õnne kõigile Eesti koondise liikmetele vägeva saavutuse puhul ning tuult tiibadesse juba Londonis!

Võidurõõmus Eesti võistkond
Võidurõõmus Eesti võistkond

Mida Sa arvad?

VEEL LUGUSID

Other Stories