APRILL: 2014. aastal keelustatakse Eesti kasiinodes alkoholi müük

alkohol

Pokkeriportaalile PokerNews.ee laekus täna hommikul eksklusiivne info, mille kohaselt peatatakse 1. jaanuaril 2014 suure tõenäosusega alkoholi müük Eesti kasiinodes ning keelatakse samaaegselt ka kõikide hasartmängude (sealhulgas turniiripokkeri ja cashgame'i) mängimine alkoholijoobes.

Vastav ettepanek esitati Euroopa Liidu poolt kõikidele liikmesriikidele juba eelmise aasta novembris ning Eesti üritab olla esimene riik, kes sellekohase seaduse vastu võtab. Eelnõu on täna läbimas esimest lugemist Riigikogus ning teadaolevalt on sel olemas võimuerakondade toetus.

"Inimesed kipuvad purjuspäi mängides oma võimeid üle hindama, tegema ebamõistlikke panuseid ning iseäranis pokkeris suuri summasid kaotama," kinnitati Eestis hasartmänge koordineerivast Rahandusministeeriumist. "Nende seas ka ka välismaalasi ning see mõjub halvasti Eesti mainele Euroopas. Näiteks veebilehel uhkapeli24.fi (domeeni omanikuks on Soome Hasartmängusõltlase ning Alkohoolikute Liit - toim) on korduvalt ilmunud artikleid sellest, kuidas põhjanaabrid kaotavad suurim summasid Eestis toimuvatel turniiridel ja ringmängudel."

Kui seadus rakendub, siis kas tõesti ei saa enam näiteks Pargis ja Grand Prix kasiinos alkoholi osta? "Ei, kuid me hakkame pakkuma laia valikut alkoholivabu kokteile ning eksklusiivset Vangi Teed otse Venemaalt," kommenteeriti mõlemast mängukohast. Olympicus lubati lisaks muuta ka baaridaamide riietust, mille hulka kuuluvad edaspidi maani kleidid. "On selge, et järgmisel aastal pööravad pokkerimängijad senisest enam tähelepanu mängu käigule, mitte naistele," arvas kasiino pokkerimänedžer Risto.

Kuigi mängijate enamus on vastavalt Pokernews'is äsja läbiviidud küsitlusele seadusele vastu, leidub ka idee toetajaid. Mõni aeg pärast Eesti meistrivõistluste lõppu asutati tuntud mängumeeste Madise ja Raigo poolt Eesti Noorte Pokkerimängijate Ühing (ENPÜ) ehk eriline karskusselts, kes ootab liituma vagade elukommetega pokeriste. Seltsi moto kõlab "Pidu Pokkeri ja Piimaga" ning teiste oluliste tunnuslausete hulka kuuluvad ka näiteks: "Ei iial enam rummi!", "Šotid on saatanast!" ja "Maadlus jäägu matile!"

Kui eelnõus tähelepanelikult näpuga järgi ajada, võib veenduda, et keelatud on ka näiteks pokkeriturniiride mängimine ning spordipanuste tegemine omas kodus, viibides samal ajal alkoholijoobes. "Tõepoolest - kui seadus jõustub, hakkab politsei kindlasti ka selle täitmist kontrollima," vastati Pokernewsi poolt esitatud küsimusele. "Me saame tuvastada IP-aadressi põhjal kõikide mängijate asukohad ning hakkame viima läbi regulaarselt reide mängijate kodudesse, kontrollides alkomeetriga nende joobeastet. Selleks on palgatud lisapatrullid, kes hakkavad töötama peamiselt nädalavahetustel." Politseil on õigus manitseda joobes pokkerimängijaid kinnisemalt mängima ning kui see ei aita, siis nende arvutid ajutiselt konfiskeerida.

PokerNewsile on teada, et seaduse kõige tulisemad vastased kavandavad täna kell 17:00 koos Ukraina naisteühendusega Femen meeleavaldust Toompeal, kust liigutakse üheskoos turniiridele Tallinna kasiinodes. Kas sinagi liitud?

Mida Sa arvad?

VEEL LUGUSID

Other Stories