Eesti läbi aegade edukaim turniirimängija on Imre Leibold

Imre Leibold

Jätkuks eelmise nädala pühapäeval avaldatud maailma pokkerimängijate turniiriteenistuse edetabelile läbi aegade vaatleme nüüd tavapäraselt ka Eesti edukamaid pokkerisportlasi live-turniiridel.

Alustada tuleks selleks, et viimane aasta möödus üsnagi sündmustevaeselt, sest esikümme püsib täpselt samas järjestuses ning keegi seal paiknevatest mängijatest ei ole oma teenistust kuigivõrd kasvatanud.

Kui edetabeli esimene, 37-aastane Imre Leibold (pildil) on võitnud viimase aasta (aprill 2012-aprill 2013) jooksul 6565 dollarit, siis teine - Marek Kolk - pole teeninud sentigi ning erilist põhjust endaga rahul olla pole ka Raigo Aasmaal (10 979 dollarit). Esikümne edukaimad mehed on Mauri Dorbek ning Henri Käsper, kuid nemadki pole saavutanud suurt enamat 20 000 dollarist. Ülemaailmses edetabelis see kõrgeid kohti just ei garanteeri - edukaima eestlasena paikneb Imre alles kolmanda tuhande alguses.

Kas tegemist oli tõepoolest sündmustevaese ajaga või on Eestis toimumas tõeline põlvkondade vahetus ning koore riisuvad noored mängumehed, kes keskenduvad peamiselt netipokkerile? Tundub, et eriline vajadus live-turniiridel hitte oodata iseenesest ju puudub, sest pokkeriportaali Pokkeriprod.com kinnitusel teenis näiteks eelmise aasta Eesti parimaks netimängijaks valitud Supernova Elite Andres Allsalu ainuüksi 2013. aasta esimese kahe kuuga üle 150 000 dollari.

Ühe erandiga - Raigo Aasmaa - on kõik esikümnes olevad mängijad 30-aastased või vanemad ning neljal mängijal on turjal juba üle 40 eluaasta. See näitab, et tegemist on ülikogenud mängumeestega, kes harrastanud pokkerit aastaid ning löönud kaasa paljudel rahvusvahelistel turniiridel.

Seevastu internetipõlvkonna esindajad on mänginud live-turniiridel vanadest kaladest oluliselt vähem ning ühe erandiga (taas Raigo) pole suudetud rahvusvahelistel suurturniiridel ka suuri hitte saada. Tuleb ainult loota, et needki ühel hetkel tulevad.

Eesti turniirimängijate TOP10 Hendon Mob andmetel seisuga 03.05.2013
1. Imre Leibold - $477 902
2. Marek Kolk - $374 984
3. Raigo Aasmaa - $322 345
4. Henri Kasper - $293 726
5. Janar Kiivramees - $189 377
6. Aleksandr Arutjunov - $184 766
7. Vallo Maidla - $173 766
8. Mauri Dorbek - $156 323
9. Runnar Lindepuu - $98 994
10. Lauri Meidla - $93 723

Teised põnevad faktid

- Esimesena jääb esikümnest välja selle aasta jaanuaris Helsinki pokkerifestivalil edukalt esinenud Meelis Ahman, kes on ka seni edukaim Eesti turniirimängija 2013. aastal.
- Parim naismängija on 16. kohal asuv Kairit Leibold, kes edestab selgelt oma suurimat konkurenti, 33. kohal paiknevat Katri Käsperit. Naistest on esisajas veel Jane Topkin ning 2012. aasta Eesti parim naismängija Kelly Limonova. Viimasel aastal jäid nemadki oma seniste saavutuste varju, kuigi Kairitil õnnestus napsata üks WSOP cash ning Kellyl cashida ainsa eestlasena Paf Poker Challenge 2013 põhiturniiril. Naistest enim auhinnaraha teenis viimase aasta jooksul hoopis Eesti meistrivõistluste rahvaturniiri tšempion Annika Haaviste.
- Edukaim Eestit esindav välismaalane on William Ross (12). Seevastu tuntud Austraalia ettevõtja ning pokkerientusiast Tim Heath paikneb 21. kohal.
- Meie seast lahkunud pokkerimängijatest hoiab kõrgeimat positsiooni Valentin Raikov (37). 25. aprillil surnud kolmekordne Eesti pokkerimeister Ivo Jurno on 62.
- Kus asuvad "noored püssid"? Matthias Tikerpe on 13., Lardo Leheste 23., Randar Sikk 34., Markku Koplimaa 43. Valitseva Eesti pokkerimeistri Madis Müüri leiame näiteks 60. kohalt.

Soovime kõikidele Eesti pokkerimängijatele palju edu ning loodame, et juba järgmisel aastal samal ajal saame rääkida hoopis enam kerkinud numbritest!

Mida Sa arvad?

VEEL LUGUSID

Other Stories