Võtmesõna WSOP ajaloos: satelliitturniirid (lisatud VIDEO)

WSOP

Eelmisel nädalal pakkusime vaadata PokerNewsi poolt tehtud videot WSOP algusaegadest. Täna vaatleme seda, mis toimus 80-ndatel ja 90-ndatel, mil WSOP-l osalejate hulk kiirelt kasvas.

Esmaskordselt osales WSOP turniriidel üle 1000 mängija 1982. aastal ning 2000 mängija tähiseni jõuti viis aastat hiljem. Kui uskuda mängijate selgitusi, siis oli selle taga tollase turniiridirektori Eric Drache revolutsiooniline idee tuua sisse satelliitturniirid. 2000. aastal osales WSOP põhiturniiril juba 512 mängijat.

"Vähestel oli korraga võtta kümme tuhat dollarit ning tavaliselt üritati võita pilet mõnelt satelliidilt," selgitas 1989. aastal esmakordselt maailmameistriks tulnud Phil Hellmuth. "Mina võitsin oma pileti 100-dollariliselt satelliidilt, saades sellega nii koha põhiturniirile kui 6000 dollarit sulas."

80-ndad tõid esile sellise pokkerifenomeni nagu Johnny Chan, kes võitis WSOP põhiturniiri 1987. ja 1988. aastal, olles võidule väga lähedal ka 1989. aastal. Ning mõistagi hüperagressiivse Stu Ungari, kes võitis WSOP põhiturniiri kolmel korral, aastatel 1980, 1981 ja 1997. "Stu Ungar oli üks targemaid inimesi, keda ma kunagi olen kohanud," kiitis elav legend Doyle Brunson, kes vandus 1980. aasta esikohaduellis alla tollal vaid vähest aega pokkerit mänginud noorukile.

Kombed olid tollal mõistagi teised, mis nüüd. Siis tõmmati veel mängimise ajal laudades rahulikult suitsu ning kanti kauboidele omaseid rõivaid. Väidetavalt pärines WSOP algusaegadel 95% mängijatest Texasest ning ainuke mäng, mida nad mänginud olid, oligi Texas Holdem. Seetõttu on WSOP põhiturniir mängitud alati just selles formaadis, kuigi 70-ndatel ja 80-ndatel oli 7-Card Stud mõnevõrra populaarsem.

Samas ei olnud WSOP kuldsed käevõrud kaugeltki nii hinnatud kui praegu. "Kui ma oleks seda varem teadnud, oleksin mänginud palju rohkem," tõdes kümnekordne WSOP turniirivõitja Johnny Chan.

Mida Sa arvad?

VEEL LUGUSID

Other Stories