Madis Müür on võitnud juba 12 700 eurot, jaht miljonile jätkub!

Madis Müür

Euroopa pokkeriturnee (EPT) Barcelona etapi põhiturniiril selgusid eile rahalistele auhinnakohtadele jõudnud mängijad. Keskpäeval alustanud 235 mängijast oli õhtuks järgi 79 parimat, kes jätkavad täna püüdlemist tiitli ja 1 067 000 euro suunas.

Turniiri mängimine rahaliste auhinnakohtade lähedal on põnev ja pingeline, vastavalt oma mängumärkide hulgale ning lauakaaslastele tuleb valida erinev strateegia, sest paljude jaoks saab selles faasis esmatähtsaks rahadesse jõudmine.

Barcelona põhiturniiri mullimeheks ehk 184. kohale jäi Portugali mängija Nuno Da Camara. Tema väljakukkumine sellel kõige valusamaks peetaval kohal, kus kõik allesjäänud mängijad saavad osa auhinnarahadest, läheb Euroopa pokkeriturnee ajalukku. Asi ei ole tema väljakukkumise erilises käes ega heas või halvas mänguoskuses, tegemist oli mängijaga, kes ei ilmunud kolmandal mängupäeval kohale! Miks mängija, kes oli jõudnud korraliku mängumärkide hulgaga kolmandasse ja väga olulisse päeva, mängima ei tulnud, pole hetkel teada ja jääb vaid loota, et tegemist pole millegi traagilisega, kuid nii palju tähelepanu üks tühi tool sellistel üritustel tavaliselt ei saa.

Mängijaid, kes mingil mängupäeval kohale ei ilmu või saabuvad suure hilinemisega, on turniiridel ja ka Euroopa pokkeriturneel ikka olnud, kuid kunagi varem pole EPT põhiturniiril juhtunud seda, et eemalolev mängija kukuks välja täpselt üks koht enne rahalisi auhindu. Ei saa jätta ka märkimata, et kui Nuno Da Camara oleks vaatamata puudumisele rahaliste kohtadeni vastu pidanud, oleks ta teeninud oma pokkerikarjääri suurima võidusumma. Palju sellest ju puudu ei olnudki, sest näiteks vaid üks käsi varem olid kolm mängijat korraga all-in situatsioonis, kuid kõigil õnnestus turniirile püsima jääda. Samuti oli ta lähedal viimase rahalise koha auhinnaraha poolitamisele, sest temaga sama käe ajal oli teises lauas üks mees samuti väljakukkumise ohus. See kõik on muidugi aga ainult „oleks“ ja teisest küljest oleks võinud Da Camara kohal olles ka palju varem turniirilt välja kukkuda ning seejuures oluliselt vähem tähelepanu pälvida.

Valitseval Eesti meistril Madis Müüril (pildil) oli päeva jooksul nii tõuse kui langusi ja mingil hetkel tekkis pöidlahoidjatel ehk ka väike hirm, et äkki langeb meie mees turniirilt välja vaid natuke enne rahalisi kohti, kuid nii õnneks ei juhtunud. Madis andis oma mängu kulgemisest Facebooki seinal jooksvalt teada ning Eestis interneti vahendusel turniiri jälginud pokkerisõbrad elasid talle kommentaarides aktiivselt kaasa. Päeva lõpuks pakkis mees kotti 777 000 mängumärki, mis asetab ta edetabelis 79 mängija hulgas hetkel 14. kohale.

Liidrina läheb neljandasse mängupäeva Thomas Middleton, kes netipokkerit mängib nime all 'hitthehole'. Oma pokkerikarjääri jooksul on 26-aastane Suurbritannia noormees live-turniiridelt teeninud ligi miljon dollarit.

Mängus on veel ka kolm varasemat EPT põhiturniiri võitjat: Kent Lundmark (EPT7 Barcelona), Dimitar Danchev (2013 PCA) ja Barcelona tiitlikaitsja Mikalai Pobal (EPT9 Barcelona).

Madis istub täna lauas number kaheksa ning siin on ka tema lauakaaslased:

1. Benoit Gury (Prantsusmaa) – 445 000
2. Madis Müür (Eesti) – 777 000
3. Anaras Alekberovas (Leedu) – 422 000
4. Thomas Hartmann (Saksamaa) – 173 000
5. Albert Daher (Liibanon) – 512 000
6. Jacques Torbey (Liibanon) – 505 000
7. Dragan Kostic (Hispaania) – 608 000
8. Emilio Jimenez Bueno (Hispaania) – 250 000

Turniir jätkub täna algusega kell 13:00. Seda saab jälgida nii PokerNewsi blogi kui ka PokerStarsi TV vahendusel.

Pöidlad pihku!

Foto: Gaudrius Dzikaras

Mida Sa arvad?

VEEL LUGUSID

Other Stories