888poker
New poker experience at 888poker

Join now to get $88 FREE (no deposit needed)

Join now
PokerStars
Double your first deposit up to $400

New players can use bonus code 'STARS400'

Join now
partypoker
partypoker Cashback

Get up to 40% back every week!

Join now
Unibet
€200 progressive bonus

+ a FREE Unibet Open Qualifier ticket

Join now

Milline on keskmine netipokkerimängija?

  • Jason GlatzerJason Glatzer
Spain

Kahjuks ei ole meil andmeid Eesti keskmise netimängija parameetrite kohta, kuid Dirección General de Ordenación del Juego (DGOJ) läbiviidud hasartmängutööstuse uuringu andmete põhjal saame ettekujutuse Hispaania mängijate tausta ja harjumuste kohta. Hispaania keskmine pokkerimängija on meessoost, alla 34-aastane ning võrreldes teiste internetipõhiste hasartmängudega langeb harvemini probleemse mängimise ohvriks.

DGOJ uurimustöö hõlmas intervjuusid 1027 Hispaania elanikuga, kes olid eelmise aasta jooksul vähemalt ühe korra internetis hasartmänge mänginud. Uurimus hõlmas endas pokkerile lisaks kaheksat mänguvormi, nende seas kasiino, spordikihlvedu, bingo ja loterii.

Tulemuste põhjal võib järeldada, et Hispaani pokkerimängija on keskmisest hasartmängude mängijast parema haridusega, 52% omas kõrgharidust ning 9% vähemalt magistrikraadi. Vastavad numbrid kasiinomängijate seas olid 48% ja 8%.

Kõik online hasartmänguliigid on Hispaanias tugevalt domineeritud meessoost mängijate poolt ning pokker asub selle nimekirja tipus - 81% kõigist pokkerimängijatest on mehed. 68% pokkerimängijatest on alla 34-aastased. Veidi üllatuslikult - sest stereotüüpselt oleme slotimängijatena harjunud nägema Vegase pensionäre - on online slotimängijad aga veelgi nooremad, neist on alla 34-aastaseid lausa 78%.

Pokkerimängija keskmine sessiooni pikkus on tund aega, mis on teistest mänguvormidest märgatavalt pikem. Lausa 83% pokkerimängijatest veedab korraga lauas üle tunni aja, kui bingo- ja kasiinomängijatest teeb seda vastavalt 58% ja 57%.

Pokkerit mängitakse ka kõige sagedamini - 16% pokkerimängijatest mängib iga päev ning 39% iga nädal, kui spordikihlvedusid sõlmib igapäevaselt 11% ja iganädalaselt 50% mängijatest.

47% pokkerimängijatest ütles, et nad jätavad üldjuhul sessiooni pooleli, kui selleks ilmneb tungiv vajadus. Kasiinomängijate seas oli vastav protsent 30 ja slotimängijate seas 27. See on päris tähelepanuväärne fakt, et kuigi pokkerimängijad mängivad sagedamini ja kauem, esineb probleemset mängimist teiste hasartmänguvormidega võrreldes vähem.

VEEL LUGUSID

Mida Sa arvad?