Macau edestas tänu hasartmängude käibe suurele kasvule sissetulekutes Šveitsi

Macau tõusis tänu hasartmängude käibe suurele kasvule Šveitsi asemel maailma rikkaimate piirkondade edetabelis neljandale kohale, vahendas Delfi Ärileht.

Eelmisel aastal oli Macau hasartmängude käive 45 miljardit dollarit, ületades Las Vegast koguni seitse korda. Macau on ainus koht Hiinas, kus hasartmängud on lubatud ning lõviosa käibest pärineski sealt.

1999. aastal Hiinale tagastatud Macau majandus on nende aastate jooksul kasvanud 557 protsenti. Endise Portugali koloonia sisemajanduse kogutoodang elaniku kohta oli eelmisel aastal 91 376 dollarit, jäädes maha Luksemburgist, Norrast ja Katarist. Seevastu Šveitsi SKT (sisemajanduse kogutoodang) elaniku kohta on 80 528 dollarit.

Kohalikud elanikud on küll võitnud kasiinode laienemisest peamiselt loodud töökohtade läbi, samas on nad jälle mures kerkivate eluasemehindade ja üürihindade pärast.

Mida Sa arvad?

VEEL LUGUSID

Other Stories