Daniel Negreanu pääses viimaks Pokkeri Kuulsuste Halli

Daniel Negreanu

Kuu aega tagasi tehti teatavaks selleaastased kümme Pokkeri Kuulsuste Halli (Poker Hall of Fame) kandidaati.

Lõpliku valiku tegid Kuulsuste Halli 21 elavat liiget ning 20-liikmeline meediatöötajatest koosne žürii, kes jätsid sõelale kuulsa turniiriässa Daniel Negreanu ning tunnustatud turniiridirektori Jack McClelland'i, kellest saavad nimeka seltskonna vastavalt 47. ning 48. liige.

40-aastast Kanada pokkerisportlast Negreanut peeti ka selle aasta suurimaks favoriidiks. Ta on teeninud live-turniiridel pea 30 miljonit dollarit, asudes sellega Hendon Mob rahalisti tipus. Negreanu on võitnud kuus WSOP käevõru, samuti kuus WPT tiitlit ning on ainus mängija, kes valitud kahel korral WSOP aasta mängijaks.

PokerStarsi profitiime liikmena on Negreanu tõenäoliselt üks tuntumaid pokkerisaadikuid maailmas. "Erilist au valmistab see, et mind pandi tähele 40-aastaselt ehk samas vanuses nagu legend Chip Reese'i," rõõmustas Negreanu.

63-aastane McClelland alustas oma karjääri lihtsa diilerina, teenides 18 dollarit päevas. Kõva töö tulemusena sai temast 1980. aastaks WSOP turniiridirektor ning aastatel 2002-2013 juhtis mees Bellagio pokkeritoa tööd.

Mõlemad mehed saavad ametlikult Pokkeri Kuulsuste Halli liikmeteks 9. novembril toimuval tseremoonial Binion Gambling Hall'is, kus McClelland töötas turniiridirektorina ning Negreanu võitis oma esimese WSOP käevõru.

Daniel Negreanu pääses viimaks Pokkeri Kuulsuste Halli 101
Jack McClelland

Pokkeri Kuulsuste Halli valitud 48 mängija hulgas on esindatud suurem osa legendaarsetest mängijatest ning nimekatest pokkeripersoonidest. Juba meie seast lahkunud liikmete hulka kuuluvad näiteks kauboi Metsik Bill Hickok, Horseshoe asutaja Benny Binion, vembumehest pokkerilegend Amarillo Slim ning supermängur Stu Ungar.

Sarnane kuulsuste hall on olemas ka Eestis, kus on hetkel kaks liiget: Ivo Jurno ning Toomas Taimla.

Selleaastaste nominentide hulgas olid ka Bruno Fitoussi, road-gambler Bob Hooks, Ted Forrest, Jennifer Harman, Humberto Brenes, Mike Matusow, Chris Bjorin ja Huck Seed.

*Fotode autor: Jayne Furman.

Mida Sa arvad?

VEEL LUGUSID

Other Stories