Tšehhid plaanivad hasartmängumaksu kahekordistada

Tšehhimaa

Tšehhi Vabariigi rahandusminister Andrej Babis usub, et hasartmänguettevõtted saavad anda hoopis suurema panuse riigi majanduse heaks. Reuters'i teatel esitab Babis täna taotluse hasartmängumaksu suurendamiseks.

Praegune Tšehhi hasartmängumaks on 20% mängimisest saadavalt kogutulult (Gross Gaming Revenue), samuti tuleb sfääris tegutsevatel firmadel tasuda 19% ettevõtte tulumaksu.

Väljaande Hospodářské noviny põhjal sisaldub Babisi ettepanekus plaan tõsta hasartmängumaksu 30-40% peale. Seejuures kehtiks 30% hasartmängumaks loteriile, kuid vähemalt 40% hasartmängumaks näiteks live-slottidele. Seda, milline maksumäär rakenduks nii live- kui ka online pokkerile, pole hetkel veel teada.

Rahandusministeerium loodab teenida hasartmängumaksu tõstmisega riigile kuus miljardit Tšehhi krooni ehk umbes 270 miljonit eurot lisatulu aastas.

Babis peab tänast Tšehhi hasartmänguseadust ajast mahajäänuks, leides, et mängimine on kontrolli alt välja ning riik kaotab igal aastal tohutuid rahasummasid. Ta toob esile ka soovi vähendada hasartmängusõltuvust, limiteerida kasiinode arvu ning kontrollida efektiivsemalt hasartmänguettevõtete tegevust.

Tšehhi aserahandusministri Ondřej Závodský hinnangul rändab igal aastal umbes 21,8 miljonit eurot illegaalsete hasartmängukorraldajate (riigis litsentseerimata off-shore firmade või hallis alas tegutsevate ettevõtete) taskusse. Vastavalt kavandatavale seadusele ei tohi näiteks avada edaspidi mängukohti linnades, kus elab alla 5 000 elaniku ning kasiinosid linnades, kus on vähem kui 40 000 elanikku.

Tšehhimaa pealinna Praha on üks suuremaid turniiripokkeri mekasid Euroopas, kus toimuvad detsembris nii WPT, EPT kui ka mitmed teised turniirid, millel armastavad käia ka kümned Eesti mängijad.

VEEL LUGUSID

Other Stories