888poker
New poker experience at 888poker

Join now to get $88 FREE (no deposit needed)

Join now
PokerStars
Double your first deposit up to $400

New players can use bonus code 'STARS400'

Join now
partypoker
partypoker Cashback

Get up to 40% back every week!

Join now
Unibet
€200 progressive bonus

+ a FREE Unibet Open Qualifier ticket

Join now

Coca kahtlustatuna petmises WSOP heads-up turniiril

Valeriu Coca

2015. aasta pokkeri maailmameistrivõistluste raames $10 000 Heads-up Championship turniir on saamas meedias erilist tähelepanu, kuna mängijad on esitanud korraldajatele kaebuse süüdistades auhinnalisel 5. kohal ($54 545) lõpetanud mängijat petmises, kelleks on ka varem kaartide märgistamises süüdistatud Moldovast pärit Valeriu Coca (pildil).

Coca alistas mees-mehe vastu duellis nimekad pokkeriprofid: Matt Marafioti, Pratyush Buddiga, Aaron Mermelstein, Connor Drinan ja Byron Kaverman ning kaheksandas voorus kaotas hiljem turniiri võitnud Keith Lehr vastu.

Peamine kahtlustaja on Drinan, kes ütles PokerNews'ile, et duell Cocaga hakkas juba kohe algusest peale imelik tunduma. "Hiljem meenutades Coca mängis alguses väga aeglaselt, ta korduvalt vaatas oma kaarte mitu korda ja see juba äratas kahtlust - see võis olla protsessi osa kaartide märgistamisel," kurtis Drinan.

"Coca oskas alati õigel ajal õigeid otsuseid teha, vastavalt kas mul oli hea taskukäsi või mitte. Ta korduvalt kasutas ebatavalist mänguliini ning väga tihti palus, et ma näitaks oma mängumärke. Minu paranoia süvenes veelgi, kui avastasin, et ta ei vaata mitte kunagi oma kaarte ennem, kui mina olen seda teinud," väitis Drinan.

"Otsutasin ühel hetkel oma kaarte mitte vaadata ennem teda ja ta oli sellest nähtavalt ärritatud, kui lõpuks ta vaatas oma kaarte ja loobus olles positsioonil (buttonil). Tegin ka seda järgmises käes ning jälgisin üle õla publikut, ega keegi ürita mu kaarte jälgida ja sellest kuidagi Cocat teavitada. Ka selles jaotuses ta loobus ning tavapärasest üllatunud pilguga," kirjeldab Drinan.

Drinan rääkis ka teiste Coca võistluskaaslastega ning vestluses Mermelsteiniga jõuti Coca ebatavalisele käitumisele sarnase punktisummaga (20bb). Drinan rääkis, et panustas kõik mängu käes {3-}{3-} ning Coca callis kiirelt käes {k-}{5-}. Mermelstein aga rääkis, et kui ta oli panustanud samahulga nuppudega kõik mängu pärast Coca limpi buttonil, siis sellele ei järgnenud kohest calli, vaid mees küsis vastase stäkki ja võttis pikalt mõtlemisaega ning hiljem selgus, et tal käes {a-}{10-}.

Drinan hoiatas kõiki veel mängus olnud Coca vastaseid ning kes edaspidi hoolikalt varjasid oma kaarte. Nagu näha sai, mees rohkem edasi ka ei pääsenud.

"Me võtame väga tõsiselt kõiki petmistega seotud juhtumeid ja esitatud kaebus on hetkel juurdlemisel," lausus WSOP kommunikatsiooni asepresident Seth Palansky.

Cocat võib oodata maailmameistrivõistlustel eluaegne mängukeeld nagu seda on talle juba rakendatud kahes Prahas kasiinos. Arutelu sellel teemal leiad TwoPlusTwo foorumist.

Mida Sa arvad?